Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Dalstorp-Hässleholm IF 1-3
2018-09-23 07:06
Hässleholms IF tog med sig alla tre poängen hem efter en spelmässigt jämn match med få målchanser. 
Vi fick en jobbig start där Hässleholm tar ledningen redan efter 12 minuter. En situation där vi har kontroll på bollen, men inte lyckas få iväg den. Hässleholm forwarden är snabb i tanken och uttnjyttar läget och fri med Hallqvist placerar han in 0-1.
Resterande halvlek blir mycket låst där inget av lagen lyckas skapa några målchanser. Kvitteringen kommer trots allt. En frispark utifrån av Anton Johansson hittar Isak Johansson huvud som enkelt skarvar in 1-1 strax innan paus. 
Vi gör lite justeringar i paus för att försöka väcka liv i laget. Zeb Josefsson kommer in och är sånär att bli målskytt direkt. Han får bollen långt ut till vänster. Bryter in mot straffområdet och drar till. Bollen får en perfekt båge och sänker sig precis innan ribban, men på nåt mirakulöst sätt hinner målvakten få ett par fingrar på bollen och styra bollen över ribban. 
I mitten av halvleken kommer sedan två avgörande beslut från domaren. 
Tommy Bohman trodde han gjort sitt första div 2 mål i Dalstorps tröjan när han nickar in en hörna. Domaren blåser bort målet och dömmer frispark till Hässleholm efter ruff av Järsenholt. Enligt domaren andvänder Järsenholt händerna i ryggen på en Hässleholm spelare. Järsenholt själv menar att han har båda händerna bakom sig. 
Några minuter senare får Hässleholm hörna. Hallqvist går ut och plockar den. Samtidigt stormar en Hässleholm spelare fram och nickar bollen ur händerna på Hallqvist. Domaren anser att Hallqvist tappar bollen. Spelarna själva säger att det hörs rätt tydligt när Hässleholm spelarens panna träffar Hallqvist handskar. Domaren dömmer mål och 1-2 på tavlan.
Vi försöker sedan få till en slutforcering, men har inte kvalitén denna eftermiddagen till att skapa några heta chanser till kvittering. Istället tillåts Hässleholm kontra in 1-3 efter att vi haft en hörna.
Efter en spelmässigt jämn match där vi släpper till få målchanser tillåter vi Hässleholm göra tre mål. Något som kännetecknar hela hösten. Vi har ett bra försvarsspel och ligger oftast rätt i positionerna. Ändå släpper vi in många mål med tanke på hur matchbilden ser ut. 
Anfallsmässigt har vi tappat lite kvalité i spelet i slutet. Efter en lysande start på hösten då vi spelade en fantastisk fotboll har vi nu mer svårigheter att skapa målchanser. Gäller för oss att repa mod och försöka göra en bra avslutning på serien. Vi har bara en poäng upp till tredjeplatsen vilket är en placering bättre än fjolårets.
Närmast väntar säsongens längsta bortamatch då vi ska ner till Simrishamn och möta Österlen nästa helg. 

Matchfakta: Dalstorp-Hässleholm IF (1-1) 1-3
0-1(12) 1-1 Isak Johansson (Anton Johansson) 1-2(67)
1-3(87) 
Gultkort: Anton johansson 
Publik: 234

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Hässleholms IF
2018-09-21 09:45, A-Lag
Nu börjar serien närma sig sitt slut. Morgondagens motståndare Hässleholms IF krigar på runt kvalsträcket för att hålla sig kvar. De och Sölvesborg kommer nog göra upp om vem som kvalar och vem som åker ur. Det finns dock en chans för dem att hänga kvar om de vinner, så vi måste vara beredda på ett vilt jagande gäng. Framförallt ska vi hålla koll på deras nr.9 (Joel Wedenell) som gjort 13 mål för dem.
Vi gör om lite i startelvan där Tommy Bohman går in på mittbacken istället för Viktor Lid och då Björn Arnesson är avstängd efter sitt tredje gula kort förra matchen så tar Sebastian Forsblad hans plats samt Viktor Johnsson går in i anfallet från start.
Vår chans till kval uppåt är tre poäng och det kommer vi gå för!

Välkomna till Dalshov imorgon lördag kl.15:00

//Robban & Mojje
Föreläsning om Pulsträning - Vad händer i kroppen när vi konditionstränar/pulstränar?
2018-09-18 13:13

Söndag 23/9 kl 15.00 på Dalshov med Emma Rönn


Hur ska man tänka och lägga upp det för att utvecklas och nå önskade resultat? 

Emma ger en bild av pulsträningens olika zoner och intensiteter. Hur känns det, och vad utvecklar man i kroppen när vi motionerar med en puls på just 70% av vår maxpuls t.ex.? Och måste man ha blodsmak i munnen för att bli snabbare i löpspåret eller på spinningcykeln? Ta med dig dina frågor inom området, ett glatt humör och träningskläder,

för efteråt kör vi ett härligt konditionspass på spinningcyklarna!"


ANMÄLAN TILL:

Åsa Björklund

asabjorklund1968@gmail.com

0730-290521


Dalstorp-Räppe 1-0
2018-09-16 08:20
Jesper Hallqvist och Isak Johansson stora matchvinnare
Vi studsade tillbaka efter den sämre insatsen förra helgen och lyckades vinna med 1-0. 
Vi börjar matchen som vi brukar och skapar målchanser på löpande band. Forsblad har två i ribban. Isak blir helt ren och lyckas överlista målvakten, men en Räppe back räddar på mållinjen. Dennis Karbin som gjorde sin första match från start fick även han en bra chans. Han drar till med en klassisk tåpaj och tvingar Räppe mållisen till en grym benparad. Som vanligt har vi svårt att få in bollen. Ställningen är 0-0 i paus där spelet är jämnt, men där vi skapar chanserna. Räppe har ett bra läge i första halvlek där vi bjuder på ett friläge efter ett för löst hemåt pass från vår sida. Hallqvist gör en bra räddning.
Andra halvleken blir något sämre spelmässigt från båda sidorna. Mycket ställningskrig och slarviga passningar, men också ett drömmål på frispark. Isak Johansson stegar fram och slår en frispark 10 meter utanför straffområdet på ett sätt man sällan ser i dem här divisionerna. Han får bra knorr samtidigt som han får bra fart bollen och via ribban sitter den perfekt i nättaket. Efter målet har vi bra koll på Räppe och enda målchansen Räppe skapar i andra är återigen ett friläge där vi slarvar med ett hemåt pass. Den här gången skjuter Räppe forwarden över. 
Om vi ska sammanfatta den här matchen så är vi nöjda med dem tre poängen och att vi höll nollan för första gången i höst. Spelmässigt kan vi bättre. Efter dem tidigare matcherna i höst där vi framförallt på hemmaplan spelat en fantastisk fotboll så höjer man ju kraven en hel del. Ändå starkt att komma igen efter en sämre insats förra helgen.

Dalstorp-Räppe (0-0) 1-0
1-0(65) Isak Johansson 
Gultkort: Björn Arnesson, Isak Johansson ,Viktor Lid 

//Coacherna A-Lag
Tränarnas tankar inför Räppe
2018-09-14 08:54, A-Lag
Imorgon är det dags för hemmamatch igen efter två raka bortamatcher. Räppe står för motståndet och i våras spelade vi 1-1 mot dem, det var vi inte nöjda med så vi är revanschsugna. På tal om revansch har vi alla rannsakat oss själva i veckan efter förra helgens kollektiva kollaps och vi hoppas och tror att inställningen är en helt annan till denna match. Vi ändrar lite i startelvan där Sebastian Forsblad går in från start istället för Daniel Svenningsson och Dennis Karbin gör debut från start istället för Victor Johnsson. I övrigt är det endast Felix Sehlström som ej är tillgänglig. Han är på väg tillbaka från skada och tränar mer och mer, vi har alltså svårt att ta ut startelvan då konkurrensen är hård och många är jämna.

Välkomna till Dalshov imorgon kl. 15:00!

// Robban & Mojje
Nosaby-Dalstorp 3-0
2018-09-08 16:22
Nosaby tog en rättvis seger då vi inte gick att känna igen denna Lördag eftermiddag. 
Inledning är jämn. Vi får tidigt våran enda målchans i matchen. Viktor Jonsson kommer igenom. Tyvärr lyckades målvakten få upp händerna och rädda. Sedan tar Nosaby ledningen i den 28:e minuten. Efter ett inlägg når mirakulöst Nosaby spelaren bollen och ställer Hallqvist. Efter målet tappar vi det mesta. Förlorar varenda närkamp. Vinner inga nickdueller. Tvåa  på andra bollarna. Deras andra och tredje mål tillkommer på långa inkast. Vilket sammanfattar matchen väl.

Vi tränare får ta på oss att vi misslyckades få killarna att inse att det krävs attityd vilja och ett jävlar jobb för att vinna en sån här bortamatch.

Vi får försöka göra bra träningar i veckan så får vi hoppas att Räppe får sota för den här insatsen nästa helg.

Matchfakta: Nosaby-Dalstorp (2-0) 3-0
1-0(28) 2-0(32) 3-0(72)

Gultkort: -

//Coacherna 


Nyheter från vår verksamhet