Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
1-1 på Rosenlunds IP
2018-06-21 21:38
Assyriska-Dalstorp
Matchen mot Assyriska slutar 1-1 efter en händelserik match med många målchanser. 
Efter 24 min minuter kunde vi haft ledningen med 4-0 efter en orgie av missade chanser. Erik får den första efter 3 min. Friläge rakt framifrån. Skottet smiter utanför. Nästa chans får Daniel som blir dragen i tröjan i sitt friläge. Domaren väljer otroligt nog att fria med motiveringen att han får chansen att skjuta. Vi fattar ingenting då backen hinner ikapp innan Daniel skjuter!!!
Daniel får iväg skottet, men blir störd i avslutet.
Nästa får Erik igen där målvakten får sträcka ut efter att Eric får ett öppet läge i boxen efter inlägg av Benji. Några minuter senare  kommer nästa då Erik lägger in en passning i box där Daniel släpper bollen mellan benen till Anton som fri framför mål träffar stolpen.
Tyvärr tvingas Anton kliva av efter en bristning i baklår i slutet av första halvlek.
0-0 i paus.
Assyriska gör två byten i paus som ger lite effekt. Hemmalaget börjar hota mer och efter en hörna träffar en Assyriska spelare handen på en av våra. Samtidigt som Assyriska slår in returen i mål så blåser domaren straff. Assyriska vill med all rätt ha mål. Domaren diskuterar med linjeman och kommer fram till att han blåst straff innan bollen går i mål. Tur för oss då straffen slås utanför.
Några minuter senare i minut 73 vinner Erik bollen på mitten och serverar Viktor jonsson en perfekt djupledsboll. Fri med målvakten gör Jonsson inget misstag. Avslutet sitter perfekt i bortre burgaveln och 0-1 på tavlan.
Efter det tar Assyriska över och skapar chanser för en kvittering. Hallqvist gör ett par grymma räddningar. Vi får även en jättechans att avgöra då Erik drar iväg på en soloraid. Han gör bort två Assyriska spelare innan han skjuter. Skottet tar i stolpen. 
Sen kommer då kvitteringen i 88:e minuten. Deras inbytte ytterforward kommer runt på kanten och slår ett perfekt inlägg på marken till den notoriske målskytten Simon "Karlsson" adjei som på ett tillslag stöter upp bollen i krysset.
Denna händelserika match slutar 1-1. 

Sammanfattningsvis gör vi grym insats på borta plan mot ett  serieledande Assyriska. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Känns som vi är på gång och kan vi bibehålla formen så kommer poängen trilla in. Närmast väntar Råslätt hemma nästa Lördag.

Matchfakta: Assyriska-Dalstorp(0-0) 1-1
0-1 (73) Viktor jonsson (Erik Axengren) 1-1 (88)
Gultkort: Björn Arnesson, Benjamin Larsson, Christian Magnusson 
Publik: ca 230

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Assyriska
2018-06-20 09:37, A-Lag
Daniel Svenningsson

Snart är det midsommar, men innan dess ska vi möta Assyriska som går riktigt bra. Imorgon torsdag åker vi upp till Jönköping och Rosenlunds IP för att möta ett lag som är tekniska, spelskickliga och frejdiga framåt. De vill gärna försöka spela sig ur varje situation och fylla på med folk i offensiven. Kan vi bara ha samma inställning som senast, spela med understöd, jobba som ett lag och ha tålamod så kommer vi göra det svårt för dem. Vi har en go känsla i truppen efter den tunga segern mot ett formstarkt Berga i lördags, men dessvärre har vi lite folk borta:

Ett par killar med skadekänning, Isak Johansson är avstängd och Andreas Dahlqvist bortrest. De som är med är laddade och redo att visa att de ska ha en plats i startelvan. Det är bara att köra!


//Robban & Mojje

Härlig seger på Dalshov!
2018-06-17 08:10
Isak Johansson som inte alltid var överens med domaren!
Efter två mindre bra insatser och många insläppta mål hade vi åter fått tillbaka den energi och vilja som vi behöver för att kunna vinna matcher.
Det blev vinst med 2-0 mot ett formstarkt IFK Berga från Kalmar. 
Första halvlek är en jämn historia där Berga skapar dom bästa chanserna med ett friläge som Hallqvist räddar och ett helt öppet mål där Berga spelaren skjuter över.
Vi skapar också chanser. Forsblad får ett bra läge på volley inne straffområdet, men får ingen bra träff och bollen smiter utanför. Även Erik Axengren får ett bra läge efter en elegant chip passning av Isak Johansson. Berga målvakten kommer ut och Erik får lite för mycket fot på bollen och styr den över målet. Tyvärr blir Erik skadad i den situationen då Berga målvakten fullständigt kör över Erik och tvingas bryta matchen.
Efter 0-0 i paus får vi en drömstart i den andra. Inbytte Daniel Sveningsson spelar elegant fram Crille Magnusson med en passning snettbakåt i straffområdet. Crille får en perfekt träff och sätter bollen otagbart i mål.
Direkt efter är Berga nära att kvittera. En Berga spelare får fritt fram från kanten. Hallqvist kommer ut bra och gör en benparad. Viktig räddning i det läget. 
Efter det tar vi över matchen och i den 64:e minuten kommer 2-0 genom Daniel Sveningsson efter att Crille Magnusson elegant nickat fram.
Efter målet har vi bud på fler mål där framförallt Oscar Fritzson och Daniel Sveningsson får en dubbelchans  efter en frispark. Även Isak Johansson får ett bra läge utan att lyckas.
Matchen slutar 2-0 och tre nya  härliga poäng inspelade. 

Tycker vi vinner rättvist efter en riktigt bra andra halvlek. Skönt att hålla nollan också efter två mindre bra insatser. Hoppas vi kan få med oss lite självförtroende till nästa match då vi har serieledarna Assyriska på borta plan dagen innan midsommar.

Matchfakta: Dalstorp-IFK Berga (0-0) 2-0
1-0 (49) Cristian Magnusson (Daniel Sveningsson) 2-0 (64) Daniel Sveningsson (Cristian Magnusson)
Gultkort: Isak Johansson
Publik: 245

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Berga
2018-06-15 07:03, A-Lag

Imorgon är det dags för hemmamatch mot IFK Berga som vi inte heller vet så mycket om, men efter två storförluster senaste veckan, både i serien och Svenska Cupen, har vi i veckan pratat mycket om rätt vilja och inställning samt att vi ska fokusera mer på vårt eget spel. Vi konstaterar att vi för tillfället inte får till det i avslutsmomenten, vi skapar lägen och chanser men det är det lilla extra som fattas. Vi måste bara fortsätta spela ut och våga, till slut släpper det... I defensiven får vi glömma de två senaste matcherna där vi har bjudit motståndarna på för enkla chanser och på den här nivån blir man straffad för det direkt. Trots detta ser vi fram emot matchen och vi har nästan alla tillgängliga, det är endast Tommy Bohman och Felix Sehlström som kör rehab, men "Boda" tror vi är tillbaka i full träning nästa vecka.


Vi hälsar alla välkomna till Dalshov imorgon lördag kl.15:00


//Robban & Mojje


Ute ur Svenska cupen!
2018-06-12 21:33
Förlust på myresjöhus arena!
Växjö United blev för svåra denna afton och vann rättvist. Tillslut blev det hela 5-1 då Växjö tilläts göra 3 mål sista 7 minuterna. 
Isak Johansson gav oss hopp efter paus när han behärskat placerade in 2-1 reduceringen efter fint förarbete av Crille Magnusson. Vi försökte trycka på och få in en kvittering utan att skapa dom riktigt heta målchanserna. Istället tillåter vi Växjö göra 3 mål i slutet. Det ska sägas att Växjö är bra samtidigt som vi inte kommer upp i normal nivå. Då kan det tyvärr se ut så här. Sen är det inte ok att släppa 5 mål. 
Vi får försöka prata ihop oss på nästa träning och se vad vi kommer fram till. Gäller för oss alla både ledare och spelare att först o främst rannsaka oss själva. 
Det är seriematch redan på Lördag vilket kan vara skönt efter en sån här genomklappning.

Matchfakta: Växjö United-Dalstorp (2-0)5-1
1-0(16) 2-0 (28) 2-1(55) Isak Johansson (Crille Magnusson) 3-1(84) 4-1(90+)5-1(90+)

//Coacherna 
A-Lag
Tränarnas tankar inför Växjö United!
2018-06-12 08:24, A-Lag

Idag tisdag åker seniorlaget till Växjö för match i Svenska Cupen mot Växjö United. Ett div.3-lag som är anfallsglada och de har inte förlorat än i år. Vår assisterande, Erik "Burken" Andersson, var och tittade på dem i fredags när de spelade seriematch så vi har en ganska klar bild på deras spelidé. Det gäller att vi är beredda på att de kör full fart framåt (så länge de orkar ska tilläggas) men det innebär också att det kommer bli luckor för omställningar för oss. Försvarsspelet, tålamod och att sedan utnyttja vår kondition hela matchen tror vi kommer bära långt. När vi väl får våra lägen gäller det också att fokusera på avsluten som vi haft lite problem med i år.

Spännande med Cup-match och allt vad det innebär!


Robban & Mojje
 
  

Nyheter från vår verksamhet