Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
A-Lag
Tränarnas tankar inför Asarum
2018-07-06 08:38, A-Lag
Då var det dax för sista matchen på denna vårsäsong innan vi har 16 dagar ledigt. Vi avslutar med att tjuvstarta första höstomgången med möte mot Asarum i från Karlshamn på bortaplan. Vi mötte dem tidigt i våras och är det enda laget som vunnit mot oss i seriespelet på Dalshov i år. I en rätt händelsefattig match vann Asarum med 1-0.
Vi har revansch att utkräva och kan vi bara mobilisera samma energi och attityd som i dem senaste matcherna har vi stor chans till 3 poäng och fortsatt häng på topplagen inför hösten.
Dem som är borta inför matchen är Felix sehlström som siktar på comeback efter sommaren. Tommy Bohman som är bortrest. 
Max Glans och Andreas Dahlqvist som saknas av olika anledningar. Även Tingström saknas som har haft ett par bakslag efter sin operation tidigare i våras.
Vi åker trots allt med en stark trupp där många är i bra form och har ett gott självförtroende. 
Även Asarum har en bra formkurva där man hade fem segrar på de  sex senaste  matcherna  innan man i förra omgången fick stryk av Lindsdal på bortaplan. 
Vad vi kommer ihåg av Asarum sen hemmamatchen är att dem hade en stark centralinje. Gäller för oss att få stopp på dem där.
Klarar vi det så vill det mycket till om vi ska förlora den här matchen. 

//Mojje/Robban/Eric(Burken) 
Drömmål när Råslätt besegrades!
2018-07-01 06:47
Dagens målgörare, Sebastian Forsblad, Viktor jonsson, Isak Johansson.
Sista hemmamatchen på vårsäsongen slutade med en klar 4-1 seger för di gule på ett soligt Dalshov.
Men det är råslätt som får en drömstart när deras duktiga forward Abraham Ibrahim skruvar in en frispark rakt i krysset i den 14:e minuten. 
Detta  blir en väckarklocka för oss och vi tar över matchen på ett formidabelt sätt.
1-1 kommer efter att Sebastian Forsblad påpassligt hållt sig framme på en retur. Av bara farten gör vi även 2-1 där Isak Johansson tråcklar sig igenom tre råslättspelare innan han behärskat placerar in bollen i mål. Vi har även bud på fler mål innan halvleken är slut. Råslätts duktiga målvakt gör ett par fina räddningar och håller kvar dem i matchen.
Andra halvleken blir lite mer avaktande från vår sida där råslätt har mycket boll medans vi ligger rätt i positionerna och väntar på omställningslägen.
Råslätt får ett par kvitteringschanser där Jesper Hallqvist får sträcka ut och rädda.
Så kommer då matchens  godbitar. Först är det Isak Johansson som dribblar sig in från kanten och ett par meter utanför straffområdet drar han till med vänstern. Bollen sitter otagbart i det närmsta krysset!!! 3-1.
Några minuter senare är det Viktor Johnssons tur. Viktor får bollen vid sidan om straffområdet och i en rätt dålig vinkel får han för sig att skjuta, men som han gör det! Han får en  vrist träff i "Ronaldo" stil där bollen först stiger snabbt, men på något underligt sätt sjunker i ett ögonblick när man tror att bollen är på väg mot himlen.
Bollen dalar ner i bortre krysset!!! 4-1. 

Vi gör återigen en bra insats där försvarspelet sitter perfekt. Råslätt är ett väldigt bollskickligt lag, men vi ligger perfekt i positionspelet och tillåter inte råslätt spela mellan våra lagdelar.
Anfallsmässigt har vi höjt oss rejält dem sista matcherna och skapar mängder av målchanser. Det syns vad självförtroende gör.
Nu har vi en match kvar innan sommaruppehållet. Detta på Fredag då Asarum från Karlshamn står som motståndare.

Matchfakta: Dalstorp-Råslätt (2-1) 4-1
0-1(14) Abraham Ibrahim 1-1(18) Sebastian Forsblad    2-1(27) Isak Johansson 3-1(81) Isak Johansson 4-1(88) Viktor Johnsson.

Publik: 230

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Råslätt
2018-06-28 10:10, A-Lag

På lördag är det dags för sista hemmamatchen på vårsäsongen. Råslätt kommer hit och ska få känna på den gulsvarta maskinen som börjat komma igång ordentligt. Oavgjort borta mot serieledarna senast och dessförinnan en vinst mot ett formstarkt Berga säger lite om vilken form vi är i, men vi får aldrig vara nöjda, då slutar vi utvecklas! Det som gäller är att fortsätta ha rätt inställning samt jobba som ett lag och tro på oss själva. Vi lägger mest fokus på vårt eget spel, men måste vara beredda när Råslätt har boll för de är absolut inte ofarliga. Björn Arnesson är avstängd och vi har något frågetecken på ett par spelare med skadekänning. Trots det kommer vi starta med en stark "elva".


Välkomna till Hovet på lördag kl. 16:00


//Robban & Mojje


Fotbollsakademi på Dalshov.
2018-06-26 10:02

Eric Horsten fortsätter med sin fotbollsakademi!

Varje fredag mellan 17.00 och 18:30 på Dalshov.

Är du intresserad av fotboll? Vill du förbättra din teknik och mycket annat som gör dig till en bättre fotbollsspelare? Då ska du absolut vara med på fotbollsakademin! Eric är en professionell internationell tränare och vi kan garantera att du lär dig mycket!

Hans träning är inriktad på individuell utveckling. Han utgår från din nivå och får lära dig grunderna i att spela fotboll. Erics träning är därför ett bra komplement till den träning vi i Dalstors IF erbjuder.

Dalstorps IF rekommenderar denna träning för alla som verkligen vill utveckla sitt spel.

Fotbollsakademin drivs av i Eric Horsten i hans International Soccer Academy (ISA)

Är du kille eller tjej mellan 9 och 15 år som vill utvecklas är du välkommen att vara med. Varje träningstillfälle kostar 80:- och betalas före varje träning, kontant eller med Swish.

DIF ersätter med halva beloppet (40 kr). Kontakta Kent Halldén.

Välkomna!

Fotbollsskola på Dalshov.
2018-06-26 09:42
Vi anordnade DIFs fotbollsskola i förra veckan 18 - 20 juni. Den var mycket lyckad med 57 deltagare, vilket var en klar ökning från förra årets 39.
Upplägget var som tidigare med heldagar från 09.00 till 15.00. Två träningspass per dag, tiokamp och  internmatcher. Mat serverades och var mycket uppskattad! Och som de åt!
Extra trevligt var deltagandet från grannklubbarna: Grimsås, Gällstad och Tvärred/Vegby.
Huvudansvariga för träningen var Anders Johansson, Erik "Burken" Andersson och Johan Einarsson. Hjälptränare var Malin Emanuelsson, Ebba Berglund, Clara Palmgren, Emil Cedervall, William Pulli och Måns Lundgren.
Vi ska göra en utvärdering för att kunna förbättra oss till nästa år.
Tack för allt engagemang och all glädje!   
1-1 på Rosenlunds IP
2018-06-21 21:38
Assyriska-Dalstorp
Matchen mot Assyriska slutar 1-1 efter en händelserik match med många målchanser. 
Efter 24 min minuter kunde vi haft ledningen med 4-0 efter en orgie av missade chanser. Erik får den första efter 3 min. Friläge rakt framifrån. Skottet smiter utanför. Nästa chans får Daniel som blir dragen i tröjan i sitt friläge. Domaren väljer otroligt nog att fria med motiveringen att han får chansen att skjuta. Vi fattar ingenting då backen hinner ikapp innan Daniel skjuter!!!
Daniel får iväg skottet, men blir störd i avslutet.
Nästa får Erik igen där målvakten får sträcka ut efter att Eric får ett öppet läge i boxen efter inlägg av Benji. Några minuter senare  kommer nästa då Erik lägger in en passning i box där Daniel släpper bollen mellan benen till Anton som fri framför mål träffar stolpen.
Tyvärr tvingas Anton kliva av efter en bristning i baklår i slutet av första halvlek.
0-0 i paus.
Assyriska gör två byten i paus som ger lite effekt. Hemmalaget börjar hota mer och efter en hörna träffar en Assyriska spelare handen på en av våra. Samtidigt som Assyriska slår in returen i mål så blåser domaren straff. Assyriska vill med all rätt ha mål. Domaren diskuterar med linjeman och kommer fram till att han blåst straff innan bollen går i mål. Tur för oss då straffen slås utanför.
Några minuter senare i minut 73 vinner Erik bollen på mitten och serverar Viktor jonsson en perfekt djupledsboll. Fri med målvakten gör Jonsson inget misstag. Avslutet sitter perfekt i bortre burgaveln och 0-1 på tavlan.
Efter det tar Assyriska över och skapar chanser för en kvittering. Hallqvist gör ett par grymma räddningar. Vi får även en jättechans att avgöra då Erik drar iväg på en soloraid. Han gör bort två Assyriska spelare innan han skjuter. Skottet tar i stolpen. 
Sen kommer då kvitteringen i 88:e minuten. Deras inbytte ytterforward kommer runt på kanten och slår ett perfekt inlägg på marken till den notoriske målskytten Simon "Karlsson" adjei som på ett tillslag stöter upp bollen i krysset.
Denna händelserika match slutar 1-1. 

Sammanfattningsvis gör vi grym insats på borta plan mot ett  serieledande Assyriska. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Känns som vi är på gång och kan vi bibehålla formen så kommer poängen trilla in. Närmast väntar Råslätt hemma nästa Lördag.

Matchfakta: Assyriska-Dalstorp(0-0) 1-1
0-1 (73) Viktor jonsson (Erik Axengren) 1-1 (88)
Gultkort: Björn Arnesson, Benjamin Larsson, Christian Magnusson 
Publik: ca 230

//Coacherna 

Nyheter från vår verksamhet
P14, 19/07 15:39 
P14, 18/07 10:51 
A-Lag, 15/06 07:03