Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Förlust i Hässleholm!
2018-04-21 16:47
Hässleholm tog hem dom 3 poängen efter en stark andra halvlek.
Första halvlek är jämn där Hässleholm har mer boll då vi ligger lågt i försvarsspelet. Hässleholm skapar några chanser när dom lyfter in bollar i vårt straffområde. Vi skapar chanser genom omställningar. Sveningsson får dom vassaste chanserna innan han tvingas bryta på grund av en skada efter 30 min. Även Isak var nära att göra mål på frispark. Målvakten gör en bra räddning i vänstra krysset.
Andra halvleken börjar tufft då Hässleholm får bra tryck på oss. Tillslut orkar vi inte stå emot och 1-0 på tavlan efter ett elegant väggspel som friställer en Hässleholm spelare. Vi försöker sätta tryck på Hässleholm sista kvarten, men den sista kraften fanns inte där idag och vi lyckas inte skapa nån riktig kvitteringschans på slutet.
Hässleholm vinner rättvist efter en bra andra halvlek.
Vi ledare är trots förlusten nöjda med inställningen och jobbet vi lägger ner. Det blev jobbigt i andra halvlek, men vi ger allt till slutet. Kan vi behålla det så kommer det komma 3 poängare framöver. 

Matchfakta: IFK Hässleholm-Dalstorp (0-0)1-0
Gula kort: Oscar Fritzson Benjamin Larsson 
Isak Johansson 
Publik: 230

//Coacherna  
Tränarnas tankar inför IFK Hässleholm
2018-04-20 12:00

Imorgon lördag går bussen till Hässleholm. Det blir första resan dit då de har två lag i staden, vi börjar mot IFK Hässleholm och möter senare Hässleholms IF. Vi är inne i en tuff period med fjärde matchen på en vecka och även om vi har en bred trupp så sliter det på spelarna. Vi har ändå lyckats "spara" de flesta som startar imorgon. Efter hemmapremiären som vi inte alls kom upp i nivå till har vi haft bra träningar och snack i veckan där vi är överens om att ALLA måste göra jobbet och inte fundera för mycket. Det viktigaste är att plocka fram glädjen och viljan, inställning är a och o. Vi vet att vi kan så det är bara att köra på. Vi gör några förändringar i startelvan sedan senast och ställer som vanligt upp med det lag vi tror på!


//Robban & Mojje
 
  

Utslagna ur DM.
2018-04-18 21:55
Det blev förlust i DM borta mot Falköping. 
Vi är inte alls vakna i början och Falköping skapar chans på chans i inledningen och tar också ledningen med 1-0. Efter målet tar vi tag i det och börjar hota mer och mer i Falköpings straffområde. Tyvärr får vi inte riktigt till det och oftast tar avslutet eller inspelet på en Falköpings spelare. 
Ställningen är 1-0 i paus.
Andra börjar bra från vår sida och vi vaskar fram tre bra målchanser första kvarten. Isak nickar i stolpen och Eric får fritt utan att få träff på bollen. Även Max får på en kalasträff där målvakten tvingas till en bra räddning. 
Mitt i pressen går sedan Falköping fram och gör 2-0. 
Då går vi ner oss lite och vi tillåter även Falköping göra 3 och 4-0 innan domaren blåser av.
Falköping vinner rättvist då dom är hetare och bättre i straffområdena än vad vi är.
Vi saknar idag en del tongivande spelare, men tycker ändå att vi måste göra det betydligt bättre då vi har en jämn och bred trupp.
Många verkar sakna självförtroende just nu. Gäller för oss ledare att försöka hitta tillbaka glädjen och energin i gruppen igen. 
Skönt då med en ny match redan på Lördag i Hässleholm. 

Matchfakta: Falköping- Dalstorp(1-0) 4-0

//Coacherna 
 
Förlust i hemmapremiären!
2018-04-15 08:39
Det blev förlust i hemmapremiären mot Asarum.
Asarum vinner rättvist då dom är betydligt hetare och vinner fler närkamper än vi.
Våran bästa period har vi i början av matchen.
Det är även då vi skapar våran bästa chans. Andreas slår en långboll mot Erik på kanten. Erik får med sig bollen perfekt i steget och hittar Johnsson med en passning snett bakåt. Tyvärr täcks Johnssons skott av en Asarums spelare. 
Enda målet i matchen kommer i början av andra halvlek på en omställning av Asarum. 
Efter det försöker vi ta tag i det, men energin fanns inte där idag och vi har väldigt svårt att få till det sista tredjedelen av planen. Några heta kvitteringschanser skapar vi inte förrän sista 5 minuter då vi lyckas få  lite tryck på Asarum.
Om vi ska sammanfatta matchen så är det en match med få målchanser där Asarum vinner rättvist.
Tråkigt att vi inte kan bjuda till mer i hemmapremiären, men ibland stämmer det inte. 
Vi går in i en tuff vecka nu då det är  U-match på Söndag. DM match mot Falköping borta på Onsdag och Hässleholm borta på Lördag.

Matchfakta: Dalstorp-Asarum (0-0)0-1
0-1 (47)
Gultkort: Andreas Dahlqvist, Benjamin Larsson,  Björn Arnesson 
Publik: 344

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Asarum
2018-04-13 12:00, A-Lag

Imorgon lördag är det dags för hemmapremiär och vi tar emot Asarum med matchstart kl.15:00


Ett nytt lag att ta ställning till, som vi tidigare sagt vet vi inte så mycket om årets motståndare men vi strävar efter att spela vårt eget spel och tro på det vi gör. När alla gör sin uppgift och löser "sin position" är vi väldigt starka. Truppen är bred (som förra året) och vi har konkurrens på varje position vilket innebär att man måste kämpa varje träning och match för att ta en plats i startelvan. Efter förra veckans premiärseger gäller det att vara ödmjuk inför uppgiften, det handlar om att ha rätt inställning samt att ta jobbet fullt ut och göra det noggrant.

 

Vi är laddade för matchen och hoppas på att vi kan bjuda på underhållande spel.


Vi hälsar alla välkomna till Dalshov i morgon kl.15:00.


// Robban & Mojje

Vi vill alla ha ett fräscht gym
2018-04-10 20:06
Det har kommit till vår kännedom att det tränas på gymmet även om man inte löst avgift. Föreningen är mån om att hålla ett fräscht gym med fungerande maskiner och redskap. Det är viktigt att alla som tränar löser avgift för den period man tänkt att träna. 
Välkommen att träna hos oss!
Nyheter från vår verksamhet
Juniorlag, 30/03 12:05 
Flicklaget 7-manna, 23/03 19:37 
P/F10, 15/03 19:04 
P/F10, 07/03 08:22 
P/F10, 04/03 12:47