Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Härlig 1-0 seger!
2018-05-20 08:31
Segersång!
På ett soligt Dalshov kom äntligen årets första tre poängare på hemmaplan. Detta efter en 1-0 vinst mot Nosaby som hade 20 seriematcher utan förlust. 
Den första halvleken är en  jämn historia spelmässigt, men där Nosaby har lite mer kvalité än vad vi har sista tredjedelen och det tenderar att bli lite farligare i straffområdet när Nosaby anfaller. Målen uteblir dock och ställningen är 0-0 i halvtid .
Den andra halvleken blir betydligt mer öppen och chanserna avlöser varandra.
Nosaby börjar andra halvleken bäst, men efter en omställning får vi ett inkast högt upp i planen. Vi skickar fram Viktor Lid som inkastare. Han i sin tur hittar Sveningssons huvud som med en perfekt skarv ställer Nosabys försvar och friställer Crille Magnusson som behärskat gör 1-0 i den 59:e minuten.
Efter målet får vi självförtroende och vi får ett helt annat lugn i spelet. 
Vi skapar chans på chans och detta genom otroligt fina kombinationer där framförallt Anton ligger bakom det mesta. Tyvärr lyckas vi inte stänga matchen och det blir nervösa sista minuter där Nosaby lyfter fram mer folk i boxen. Trots ett visst tryck av Nosaby i slutet håller vi stången och vinner med 1-0.
 Vi har haft ett bra försvarsspel hela året och därför är det extra skönt när vi lyckas hålla  nollan och får betalt för det.
Anfallsspelet  kommer mer och mer och våran andra halvlek är bland det bättre så här långt under året.

Tyvärr tvingades Tommy  Bohman utgå tidigt i matchen på grund av en bristning. Viktor Lid går direkt in utan uppvärmning och gör det otroligt bra matchen igenom.
 
Även skönt för Isak Johansson som gjorde comeback efter ett par missade matcher och fick 30 minuter. 

Närmast väntar bortamatch i Växjö nästa Lördag mot Räppe.

Matchfakta: Dalstorp-Nosaby 1-0 (0-0)
1-0(59) Cristian Magnusson(Daniel Sveningsson)
Gultkort: Oscar Fritzson, Mattias Järsenholt 
Publik: 212

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Nosaby.
2018-05-18 12:05, A-Lag
Viktor Jonsson

Åter dags för hemmamatch!

Imorgon lördag möter vi Nosaby som ligger i toppen av tabellen. Vi har hört att de inte förlorat på 20 matcher, men det betyder att de kommer närmare och närmare sin första förlust och vi är mer än redo för att besegra dem. Vi har nästan alla i truppen tillgängliga (förutom Zeb Josefsson som precis är tillbaka från skada och Max Glans som är sjuk) vilket gör det svårt att ta ut en startelva. Konkurrensen är hård och jämn så det gäller att visa rätt inställning, vilja och attityd (både på och utanför planen) för att få starta matcherna! Vårt spel har fungerat bra det sista, speciellt i defensiven men även i offensiven där vi skapar tillräckligt med chanser för att göra mål, men det är där det går troll i det. Vi gör inte mål på våra lägen vi skapar så det har tyvärr blivit snålt med poängskörden hittills.

Vi har ändå en go känsla i truppen och det finns inga genvägar utan vi måste fortsätta jobba och tro på det vi gör.


Välkomna till Dalshov kl.15:00


Robban & Mojje 


Fint väder för spinning utomhus ikväll
2018-05-16 16:39
Idag är det fint väder vi hoppar över pulsbanden och passar vi på att ha vår spinning utomhus 17.30-18.30 på Dalshovs terass. 
VÄLKOMNA!!
Utvecklingslag
Knapp seger mot Kinna.
2018-05-15 20:43, Utvecklingslag
U-laget fortsatte sin segerrad med en 3-2- vinst borta.
Dock var insatsen betydligt sämre än tidigare matcher. Vi hade svårt att bemästra gräsplanen, vilket medförde många felpass och sämre bollkontroll.
Trots detta kunde segern blivit betydligt större. Vi hade bl. a. 7 rejäla ramträffar!
Vi skapade många chanser, förutom alla stolp- och ribbträffar, stod Kinnas målvakt för många fina räddningar. Under sista kvarten tog Kinna över och skapade flera vassa målchanser.
Målen.
1 - 0 Viktor Johnsson, som sprang igenom Kinnaförsvaret
2-1 Adam Josefsson, långskott
3-2 Adam Josefsson
Laget,
Jakob Ekstener
Viktor Bygård, Viktor Lidh, Felix Sehlström, Argjent Bacaj
Simon Broman, Pontus Andersson, Adam Josefsson, Adam Tingström
Daniel Svenningsson, Viktor Johnsson

Avbytare.
Jakob Björklund, Måns Lundgren, Mohamad Jafari 
Åter igen 1-1!
2018-05-09 23:06
Viktor Jonsson
Åter igen slutar matchen 1-1 efter att lagen haft varsin halvlek.
Nässjö börjar bäst och skapar ett par bra chanser inledningsvis. Vi har problem att komma rätt i pressen och tillåter Nässjö trilla boll på mitten där dom är duktiga. Vårat anfallsspel blir stressat i första halvleken och många enkla misstag. Ologiskt nog tar vi ledningen i slutet av halvleken efter ett inspel på marken av Crille där Nässjös målvakt styr ut bollen till en fri Forsblad som enkelt rullar in 1-0. Tyvärr kvitterar Nässjö omgående där vi misslyckas att räkna in och en Nässjö spelare kan enkelt slå in kvitteringen. En halvlek där Nässjö har spelet och dom vassaste chanserna.

I andra ändrar vi vårat presspel och får bättre kontroll på Nässjö. Nu kommer också chanserna. Jonsson får den bästa,  men bollen tar oturligt nog i stolpen. Även Nässjö har sina lägen och på en hörna träffar en Nässjö spelare insidan av stolpen innan Hallqvist fångar upp den.
I slutet försöker vi trycka in ett vinstmål. Chanser har vi där först Sveningsson får ett bra nickläge som målvakten reflexräddar. Anton johansson får även han en chans att avgöra efter tilltrasslad situation i Nässjös straffområde. Även där gör Nässjös målvakt en bra räddning.
Matchen slutar rättvist 1-1.
Nu är det lite längre vila tills nästa match. Detta kan vi behöva då det är många som har småskavanker lite här och var.

Matchfakta: Dalstorp-Nässjö (1-1)1-1
1-0(38) Sebastian Forsblad 1-1 (39)
Gultkort: Anton Johansson 
Publik: 265

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Nässjö
2018-05-08 09:46, A-Lag
Benjamin Larsson

Redan imorgon onsdag är det dags för nästa A-lagsmatch och det känns bra att den kommer så snabbt efter matchen i lördags som slutade 1-1 borta mot Lindsdal. Vi var inte nöjda med att bara få med oss en poäng då vi spelade fantastiskt bra, speciellt i första halvlek, vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna. Vi tar med oss det bra spelet vi fått igång de senaste två-tre matcherna och fortsätter jobba för varandra, det med rätt inställning kommer ge oss trepoängare framöver. Det handlar om att ha full fokus i varje situation och att aldrig ge upp. Det är lite osäkert på en del spelare pga skadekänningar, men Andreas Dahlqvist är däremot tillbaka från sin avstängning senast. I Nässjö får vi främst se upp med deras anfallare Leaford Allen som är en stark och målfarlig spelare, annars är det vårt spel vi ska lägga krutet på mest.


Välkomna att fira in Kristi Himmelfärds-helgen på Dalshov imorgon kl.19:00


//Robban & Mojje

Nyheter från vår verksamhet
Utvecklingslag, 15/05 20:43 
Utvecklingslag, 08/05 07:55 
Boll & Lek, 04/05 13:26