Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Bli medlem i Dalstorps Idrottsförening
BLI MEDLEM
Stark avslutning av DIF
2019-10-14 07:14

   

Dalstorp vann i årets sista seriematch efter en stark insats mot Hässleholms IF. Matchen slutade med hemmaseger 3 – 0 inför 155 åskådare. Segern gjorde att DIF slutade på sjätte plats i tabellen. Första halvlek var en av Dalstorps bästa i år.


Viljan i hemmalaget var klart starkare än hos gästerna. DIF vann mycket närkamper och passningsspelet var stundtals mycket bra under första halvlek.

Första chansen hade Hugo som lobbade bollen strax över. Ett antal hörnor skapades men oftast gick avsluten över Hässleholms-målet. I den 36:e minuten är det nära straff när Isak rivs ner. Domaren väljer dock att blåsa frispark precis utanför straffområdet. Isak skjuter frisparken själv.

Ett hårt skott upp mot krysset som målvakten tippar ut till hörna. På hörnan lyckas Forsblad peta in bollen i mål efter en tilltrasslad situation och DIF tar ledningen med 1 – 0. Några minuter före halvtid får Hässleholm en frispark strax utanför DIF:s straffområde. Hallqvist gör en fin parad och tippar bollen till en resultatlös hörna. 1 – 0 i halvtid var klart rättvist då DIF haft övertag och haft flera fina kombinationer i sitt passningsspel.

I den andra halvleken jämnar spelet ut sig och Hallqvist räddar ett friläge i den 60:e minuten.  I den 78: minuten är Hugo på väg igenom men rivs ner och denna gång pekar domaren på straffpunkten. Vilda protester från Hässleholm. Järsenholt skjuter behärskat straffen i mål och det är 2 – 0 till DIF. Bara några minuter senare kommer även 3 – 0. Målet kommer av två nyligen inbytta DIF-spelare. Zeb får på ett bra skott som målvakten ger retur på och Elias är framme och kan lägga in bollen i mål. Kul för Elias som gör sitt första mål i div 2.

Matchen slutar med seger för DIF. Skönt att avsluta med en vinst hemma på Hovet, då det tidigare i höst gått lite knackigt i hemmamatcherna. 


Tidigare i veckan vann DIF:s U-lag serien i Smålands  A NV elit då man på bortaplan vann över Waggeryd med 1 – 0. Därmed är U-laget eriesegrare för andra året i rad. Förra året vann man Västergötlands U-lagsserie. Så totalt sett kan man konstatera att det blev en lyckad avslutning för DIF:s seniorer.

 

Dagens DIF-lag:

 

Hallqvist

Chrille, Mark, Boda, Järsenholt

Hugo, Forsblad(72), Björn, Daniel

Isak(79), Max(63)

 

Ersättare: Rickard, Elias(79),Lid(72),Tranefors, Zeb(63), Broman

Poängspelaren i September
2019-10-10 12:07
Max Hallin
Det blev Max Hallin som varit med i det vinnande laget flest gånger under träningarna i September.  Gratulerar Max till ICA kassen bistro. Vi tackar även ICA Dalstorp för sponsringen.
Anmäl dig till DIF´s 70-årsjubileum
2019-10-10 08:30
NU är det dags att anmäla sig till DIF´s 70-årsjubileum - anmäl er till en kväll att minnas!!
Karlskrona-Dalstorp 0-0
2019-10-06 08:04
Västra marks IP
Säsongens sista bortamatch var på pappret den svåraste då vi mötte serieledarna som vid seger tagit klivet upp till div 1. Nu lyckades vi skjuta upp firandet då vi fick med oss en poäng. Karlskrona har trots allt ett väldigt bra utgångsläge då man har tre poäng och 15 plusmål att gå inför den avslutande omgången.
Den första halvleken är bra från våran sida och är en av de bättre för året. Vi är lugna och trygga när vi har boll och ligger bra i positionerna när vi försvarar. Vi skapar många chanser i den första halvleken. Först är det Björn Arnesson som får den första chansen. Efter ett fint anfall från högerkanten så kommer ett inspel på marken. Björn Arnesson försöker få till en behärskad bredsida, men får för mycket fot under bollen och bollen går strax över ribban. Nästa chans är Crille Magnussons som får på ett överraskande skott i straffområdet. Målvakten hinner på ett mirakulöst sätt ner och räddar vid stolproten. Detta händer efter dem 15 första minuterna av matchen. Vi fortsätter hota och våra forwards har mycket boll då Crille Magnusson sköter djupledsspelet och där Isak Johansson är bra i bollmottagningen. Matchens anfall kommer där Isak Johansson och Hugo Ahl har ett par väggspel mellan sig innan Ahl trycker iväg skottet. Skottet går på målvakten som kan rädda utan problem.
Innan halvleken är slut hinner även Benjamin Larsson skjuta en frispark i ribbkrysset. Benjamin får på en kalasträff som var värt ett  bättre öde. 
En väldigt bra halvlek från våran sida, men tyvärr så har vi problem att få bollen i mål. 
Karlskrona skapar sina chanser i matchen på fasta situationer och är förmodligen seriens bästa lag när det gäller den biten. Vid varje frispark som dem får på offensiv planhalva flyttar dem fram folk och försöker hota med inlägg. Karlskronas bästa målchans kommer i början av andra halvlek då dem lyfter in en frispark. Karlskrona spelaren hinner inte riktigt fram utan touchar bollen med huvudet bara någon meter från mållinjen. 
I den andra halvleken sjunker spelkvaliten betydligt. Karlskrona verkar nöjda med en poäng och backar hem. Vi får inte riktigt till det spelmässigt som i den första halvleken. Vi skapar ändå matchens bästa chans då vi bryter ett uppspel från Karlskrona. Hugo Ahl driver bollen framåt och släpper till Isak Johanssons som fri från kanten tyvärr skjuter bollen utanför.
Matchen slutar 0-0. Ett resultat Karlskrona skall vara nöjda med.

Matchfakta: Karlskrona-Dalstorp 0-0
Röttkort: Benjamin Larsson (87)
Gultkort: Mattias Järsenholt 
Publik: 425

//Mojje
Förlust mot Asarums IF FK
2019-09-30 15:55

Dalstorp förlorade mot gästande Asarum med 0 – 2, efter två tidiga

mål i första halvlek. Gästerna visade en hetare vilja, då man kunde

säkra nytt kontrakt vid seger. En regntung förmiddag var nog en av

flera orsaker till årets sämsta publiksiffra. Endast 179 åskådare tog

sig till Dalshov denna lördag. Men lagom till matchstart sprack moln-

täcket upp och solen tittade fram.

Dalstorp började bra och under de första 10 minuterna skapade man flera bra lägen. Det bästa hade Björn som fri med målvakten sköt strax utanför. Gästerna

lyckades dock ta ledningen i den 11:e minuten. På en frispark lyfte man in bollen till Jesper Gustafsson som från nära håll kunde nicka in 0 – 1. Bara några minuter senare gör Hallqvist en fin räddning på ett hårt skott och tippar bollen ut över kortlinjen. På den efterföljande hörnan blir DIF-försvaret grundlurade på en skarvning och Henrik Fribrock kan göra 0 – 2 och det är uppförsbacke för hemmalaget. DIF försöker komma tillbaks med det fina spel man startade matchen med, men Asarum har vassa omställningar, främst genom nr 15 Ayonuga Odunayo, Efter en halvtimma får Daniel läge men avslutet går utanför. Benjamin skjuter ett hårt skott som målvakten tippar till hörna. Efter en bra början har Dalstorps spel kommit av sig något och resultatet står sig till halvtid.


I början av andra halvlek är det nära 0 – 3, när Gästernas Odunayo driver in från kanten, men det hårda avslutet tar i ribbkrysset. En kvart in i andra gör DIF sitt första byte. Max ut och Zeb in. Daniel får ett bra läge men nicken går rakt på målvakten. I den 71 gör DIF sitt andra byte Hugo ut och Zeka in. Ju längre matchen går blir spelet lite avslaget. Asarum bevakar sin ledning och DIF lyckas inte skapa några hetare lägen. Björn har ett bra skott men det går rakt på målvakten. DIF gör sitt tredje byte, Daniel och Lid ut och Elias och Axel kommer in. DIF går ner på trebackslinje. Matchen slutar med bortaseger och DIF gör inte någon av sina bättre matcher. Asarum hade lite mer vilja då man var i större behov av poäng för att klara nytt kontrakt och det var avgörande.   

 

Dagens DIF-lag:

 

Hallqvist

Benjamin, Mark, Lid(83), Järsenholt

Hugo(70), Forsblad, Björn, Max(60)

Daniel(83) Chrille

 

Ersättare: Rickard, Elias(83), Axel(83), Zeka(70), Tranefors, Zeb(60), Broman

P/F8
F8 i Ulricehamn.
2019-09-23 07:43, P/F8
Flickorna i PF8 i Ulricehamn.

I torsdags (19/9) var vi med ett flicklag i Ulricehamn och spelade två träningsmatcher mot två olika UIFK-lag. Fantastiskt roligt att spela med bara tjejerna. Alla kommer verkligen till sin rätt och alla vågar ta för sig till skillnad mot när vi som normalt sett spelar blandat pojkar och flickor. 8 fantastiska tjejer gjorde en strålande insats i fotbollshallen och så roligt de hade! 


BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Boll & Lek, 29/09 10:28 
P/F10, 25/09 08:30 
P/F8, 23/09 07:57 
P/F8, 23/09 07:57 
P/F8, 23/09 07:43