Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Härlig seger på Dalshov!
2018-06-17 08:10
Isak Johansson som inte alltid var överens med domaren!
Efter två mindre bra insatser och många insläppta mål hade vi åter fått tillbaka den energi och vilja som vi behöver för att kunna vinna matcher.
Det blev vinst med 2-0 mot ett formstarkt IFK Berga från Kalmar. 
Första halvlek är en jämn historia där Berga skapar dom bästa chanserna med ett friläge som Hallqvist räddar och ett helt öppet mål där Berga spelaren skjuter över.
Vi skapar också chanser. Forsblad får ett bra läge på volley inne straffområdet, men får ingen bra träff och bollen smiter utanför. Även Erik Axengren får ett bra läge efter en elegant chip passning av Isak Johansson. Berga målvakten kommer ut och Erik får lite för mycket fot på bollen och styr den över målet. Tyvärr blir Erik skadad i den situationen då Berga målvakten fullständigt kör över Erik och tvingas bryta matchen.
Efter 0-0 i paus får vi en drömstart i den andra. Inbytte Daniel Sveningsson spelar elegant fram Crille Magnusson med en passning snettbakåt i straffområdet. Crille får en perfekt träff och sätter bollen otagbart i mål.
Direkt efter är Berga nära att kvittera. En Berga spelare får fritt fram från kanten. Hallqvist kommer ut bra och gör en benparad. Viktig räddning i det läget. 
Efter det tar vi över matchen och i den 64:e minuten kommer 2-0 genom Daniel Sveningsson efter att Crille Magnusson elegant nickat fram.
Efter målet har vi bud på fler mål där framförallt Oscar Fritzson och Daniel Sveningsson får en dubbelchans  efter en frispark. Även Isak Johansson får ett bra läge utan att lyckas.
Matchen slutar 2-0 och tre nya  härliga poäng inspelade. 

Tycker vi vinner rättvist efter en riktigt bra andra halvlek. Skönt att hålla nollan också efter två mindre bra insatser. Hoppas vi kan få med oss lite självförtroende till nästa match då vi har serieledarna Assyriska på borta plan dagen innan midsommar.

Matchfakta: Dalstorp-IFK Berga (0-0) 2-0
1-0 (49) Cristian Magnusson (Daniel Sveningsson) 2-0 (64) Daniel Sveningsson (Cristian Magnusson)
Gultkort: Isak Johansson
Publik: 245

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Berga
2018-06-15 07:03, A-Lag

Imorgon är det dags för hemmamatch mot IFK Berga som vi inte heller vet så mycket om, men efter två storförluster senaste veckan, både i serien och Svenska Cupen, har vi i veckan pratat mycket om rätt vilja och inställning samt att vi ska fokusera mer på vårt eget spel. Vi konstaterar att vi för tillfället inte får till det i avslutsmomenten, vi skapar lägen och chanser men det är det lilla extra som fattas. Vi måste bara fortsätta spela ut och våga, till slut släpper det... I defensiven får vi glömma de två senaste matcherna där vi har bjudit motståndarna på för enkla chanser och på den här nivån blir man straffad för det direkt. Trots detta ser vi fram emot matchen och vi har nästan alla tillgängliga, det är endast Tommy Bohman och Felix Sehlström som kör rehab, men "Boda" tror vi är tillbaka i full träning nästa vecka.


Vi hälsar alla välkomna till Dalshov imorgon lördag kl.15:00


//Robban & Mojje


Ute ur Svenska cupen!
2018-06-12 21:33
Förlust på myresjöhus arena!
Växjö United blev för svåra denna afton och vann rättvist. Tillslut blev det hela 5-1 då Växjö tilläts göra 3 mål sista 7 minuterna. 
Isak Johansson gav oss hopp efter paus när han behärskat placerade in 2-1 reduceringen efter fint förarbete av Crille Magnusson. Vi försökte trycka på och få in en kvittering utan att skapa dom riktigt heta målchanserna. Istället tillåter vi Växjö göra 3 mål i slutet. Det ska sägas att Växjö är bra samtidigt som vi inte kommer upp i normal nivå. Då kan det tyvärr se ut så här. Sen är det inte ok att släppa 5 mål. 
Vi får försöka prata ihop oss på nästa träning och se vad vi kommer fram till. Gäller för oss alla både ledare och spelare att först o främst rannsaka oss själva. 
Det är seriematch redan på Lördag vilket kan vara skönt efter en sån här genomklappning.

Matchfakta: Växjö United-Dalstorp (2-0)5-1
1-0(16) 2-0 (28) 2-1(55) Isak Johansson (Crille Magnusson) 3-1(84) 4-1(90+)5-1(90+)

//Coacherna 
A-Lag
Tränarnas tankar inför Växjö United!
2018-06-12 08:24, A-Lag

Idag tisdag åker seniorlaget till Växjö för match i Svenska Cupen mot Växjö United. Ett div.3-lag som är anfallsglada och de har inte förlorat än i år. Vår assisterande, Erik "Burken" Andersson, var och tittade på dem i fredags när de spelade seriematch så vi har en ganska klar bild på deras spelidé. Det gäller att vi är beredda på att de kör full fart framåt (så länge de orkar ska tilläggas) men det innebär också att det kommer bli luckor för omställningar för oss. Försvarsspelet, tålamod och att sedan utnyttja vår kondition hela matchen tror vi kommer bära långt. När vi väl får våra lägen gäller det också att fokusera på avsluten som vi haft lite problem med i år.

Spännande med Cup-match och allt vad det innebär!


Robban & Mojje
 
  

Gymmet obemannat v 25 - 32
2018-06-07 13:21

Följande onsdagar kommer gymmet vara obemannat:

20/6

27/6

4/7

11/7

18/7

25/7

1/8

Om du under denna tiden önskar kontakt för att kunna träna på gymmet

går det bra att ringa på 0735-427460


HA EN SKÖN SOMMAR ÖNSKAR VI I MOTION OCH GYMSEKTIONEN

Åter förlust i Hässleholm!
2018-06-06 17:16
Hässleholm IF-Dalstorp
Efter förlusten mot IFK Hässleholm i omgång 3 så hade vi sex raka matcher utan förlust. Den sviten sprack när vi åter besökte Hässleholm. Den här gången mot Hässleholm IF.
Skåne laget kunde vinna med 3-0.
Matchen börjar olyckligt då vi ger bort bollen i uppspelsfasen. Hässleholm uttnjyttar det bra och gör 
1-0 redan i 5:e minuten. Efter en svag inledning så höjer vi oss. Vi får mer rörelse och stundtals spelar vi bra fotboll där vi tar oss fram på kanterna. Tyvärr saknar vi kvalité och självförtroende för att skapa dom riktigt heta målchanserna. Vi är ändå nära att kvittera två gånger om på hörna. Där målvakten gör två bra räddningar. 
Sen kommer 2-0 precis innan paus. Ett mål där vi är samlade men går bort oss lite väl enkelt. 
Vi pratade i paus att försöka ge oss chansen till poäng genom att pressa högre och flytta fram mer folk. 
Då kommer nästa kalldusch. Hässleholm gör 3-0 på hörna redan efter 2 minuter i den andra.
Detta blev  psykologiskt jobbigt för oss. Trots allt försöker vi och har några reduceringslägen. Bästa läget får Mattias Järsenholt efter att Erik Axengren gjort bort sin försvarare. Järsenholts skott går över. Även Hässleholm har några omställningslägen att öka på sin ledning där Jesper Hallqvist får sträcka ut.
Det blir inga fler mål och matchen slutar 3-0.

Sammanfattningsvis en konstigt match där vi håller spelet väl uppe, men blir hårt straffade för dom misstag vi gör. 

Närmast väntar svenska cupen med match mot Div 3 laget Växjö United på Tisdag. 

Matchfakta: Hässleholms IF- Dalstorp 3-0 (2-0)
1-0(5) 2-0(43) 3-0(47)
Gulakort:-
Publik: ca:150

//Coacherna Nyheter från vår verksamhet