Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Dalstorp-Assyriska 4-0
2018-10-14 07:51
Många Assyriska supportrar på plats
Inte ofta att det sjungs i båda omklädningsrummen efter en fotbollsmatch. Idag hände det. 
Vi firade segern över Assyriska. Assyriska firade seriesegern efter att Bromölla tappat poäng. Bara att gratulera Assyriska till avancemanget upp i ettan. Rätt lag som vann. Kul att ett lag som verkligen vill spela fotboll och har ett eget spel vinner serien. Men idag hade Assyriska inget att hämta på Hovet. Vi kör över dem fullständigt i den första halvleken och leder med 
3-0 i paus. 
1-0 kommer efter att Benjamin Larsson försöker nå Dennis Karbin på djupet. En Assyriska spelare är tvungen att försöka nicka undan bollen, men touchar den lite lagom med huvudet och bollen går i en båge över målvakten och in i mål. 2-0 kommer efter en inövad variant där Dennis Karbin hittar Cristian Magnussons huvud. Crille slänger sig och språngnickar in 2-0. Ett mönster anfall 👌. 3-0 gör Benjamin Larsson. Ett kanonskott utanför straffområdet sitter perfekt i bortre hörnet. Vi har ytterligare ett par bra chanser i den första halvleken så 3-0 är i underkant. Assyriskas enda målchans under matchen kommer i slutet på den första halvleken då en Assyriska spelare nickar i stolpen efter en frispark utifrån. 
Andra halvleken blir sedan mest bevakning från vår sida och underhållningsvärdet sjönk betydligt. Vi gör ändå 
4-0 efter matchens prestation. Mattias Järsenholt får för sig att dra iväg på en soloraid och som han gör det. Ett par motläggsfinter och ett par kroppsfinter så tar han sig förbi fyra Assyriska spelare. Fri med målvakten dunkar han sedan upp bollen stenhårt i nättaket. Klassmål💪.

Ska vi sammanfatta säsongens sista hemmamatch så gör vi en otroligt bra första halvlek. Vi spelar en total fotboll där våra ytterbackar ligger bakom tre av fyra mål.
Ett försvarsspel som är fläckfritt. Assyriska som i vanliga fall är väldigt tekniska och passningsskickliga kom ingenstans. Oerhört imponerad av hur killarna genomför denna match. 
Nu återstår en match. Nästa söndag i Kalmar avgör om vi blir fyra eller sjua i tabellen.

Matchfakta: Dalstorp-Assyriska (3-0) 4-0
1-0(14) Benjamin Larsson 2-0(21) Cristian Magnusson (Dennis Karbin) 3-0(32) Benjamin Larsson 4-0(65) Mattias Järsenholt 
Gultkort : Björn Arnesson 
Publik: 452

//Coacherna 
A-Lag
Tränarnas tankar inför Assyriska
2018-10-12 15:57, A-Lag
Serien närmar sig sitt slut och vi vill passa på att tacka alla för stödet på våra hemmamatcher, men också ett stort tack till alla Er som även åkt på bortamatcherna. Då resorna varit längre i år är det extra imponerande att se Er på andra arenor!!

I årets sista hemmamatch kommer serieledarna Assyriska på besök. Vi har tredjeplatsen att gå för och samtidigt kan vi göra det lite spännande  för Assyriska och Bromölla i toppen, båda har fortfarande chans på serieseger. Motståndarna gillar att spela boll och är ganska vågade i sitt spel, det ska vi bemöta på bästa sätt, vi är förberedda. Seriens skyttekung Simon Karlsson Adjei gäller att hålla koll på, han har gjort hela 28 mål hittills. I övrigt ska vi köra med vårt spel och fokusera på avsluten, vi skapar chanser varje match men det som tyvärr har varit en röd tråd under året är att vi inte gjort tillräckligt med mål på de chanser vi skapat. Alla är i träning och vi gör ett byte från förra matchen, Dennis Karbin startar istället för Zeb Josefsson på vänster mittfält. Dessutom är Felix Sehlström med i truppen igen efter en lång skadeperiod.

Vi hälsar alla välkomna till Dalshov imorgon lördag kl.15:00!

// Robban & Mojje

 
Nytt inbrott på Dalshov!
2018-10-10 13:57
Igår kväll sent eller under natten drabbades Dalshov av ytterligare ett inbrott. Denna gången var det klubbstugans kontor som drabbades. Vårt dokument skåp bröts upp och det stals pengar, Sverigelotter och hela vår nyckelpärm innehållandes nycklar till hela anläggningen. Detta innebär att vi måste byta alla lås. Mycket tråkigt och en stor utgift för föreningen. Polisen har varit på plats och polisanmälan är upprättad.
Eftersom ingen åverkan på ytterdörrar gjorts så måste personen antingen själv haft tillgång till nyckel/tag eller gömt sig kvar i lokalerna.
Har någon sett något misstänkt under Tisdag kväll vänligen maila: jorgen.erikson@gmail.com

Mvh
Styrelsen
Råslätt-Dalstorp 3-3
2018-10-06 17:23
Dramatisk på Råslätts IP
Det blev dramatiskt på Råslätts IP i en match som tillslut slutar 3-3.
Vi får en bra start i matchen och får med oss en straff tidigt i matchen. Tyvärr missar Isak Johansson den. Strax efter kontrar Råslätt in 1-0 efter att ett inspel hittar en Råslätt spelare som vinklar in bollen. Spelmässigt är det annars vi som äger matchen och har ett kraftigt spelövertag matchen igenom. Isak Johansson skjuter i mitten av halvleken en frispark där Råslätt målvakten får sträcka ut och rädda. På den efterföljande hörnan hittar sedan Anton Johansson Sebastian Forsblads huvud och 1-1 är ett faktum. Precis innan halvtidsvilan är Cristian Magnusson nära att ge oss ledningen då hans skott tar i ribban. 
Andra halvleken blir lik den första där vi har mycket boll och försöker luckra upp ett defensivt Råslätt. Som så ofta blir det ju alltid ett par omställningslägen och på en sådan gör Råslätt 2-1. Vi flyttar fram ännu mer och får till många hörnor och inlägg. Kvitteringen kommer. Åter igen efter en hörna av Anton Johansson som den här gången träffar Isak Johanssons panna. Av bara farten gör sedan Anton Johansson 2-3 med kvarten kvar. Detta efter en drömträff ett par meter utanför straffområdet.
Men åter igen lyckas vi inte hålla tätt i slutet. 3-3 tillkommer efter lite kalabalik i vårt straffområde och når fram till en fri Råslättspelare.
Sista minuterna blir det sedan Hawaii spel där båda lagen går för ett segermål. Trots chanser åt båda hållen blir det inga mer mål.
Om vi ska sammanfatta den här matchen så är vi återigen betydligt bättre än våra motståndare. Förutom i straffområdena och det är ju där matcherna avgörs.

Ändå härligt att vårat spel är tillbaka där vi ser ut att ha roligt där ute och där alla vill bidra.

Nästa omgång är mot serieledande Assyriska hemma på Hovet. Ett Assyriska som kan spela hem serien i nästa omgång.

Matchfakta: Råslätt-Dalstorp (1-1) 3-3
1-0(12) 1-1(34) Sebastian Forsblad (Anton Johansson)
2-1(57) 2-2(69) Isak Johansson ( Anton Johansson) 2-3(78) Anton Johansson 3-3(83)
Gulakort: Benjamin Larsson Björn Arnesson Dennis Karbin 
Publik: 145
Asfalt på parkeringen.
2018-10-03 12:51
Martin Måhlin dränerar parkering och placerar ut fundamenten till belysningsstolparna
Jo, ni läste rätt! Vi kommer att asfaltera hela parkeringen och vägen upp till entrén. Ni som regelbundet besöker Dalshov, vet hur det ser ut efter regn. Det blir pölar överallt, så man måste se upp var man parkerar. Behovet är stort och har varit det länge. Därför är det fantastiskt glädjande att kunna åtgärda detta en gång för alla.
Det rör sig om stora belopp, men som många gånger tidigare är det vår huvudsponsor Hållanders Sågverk som gör det möjligt!  Vi behöver dock få in ytterligare pengar och vädjar därför till er att stödja projektet. 
Vi kommer sälja andelar i parkeringen där varje andel för privatpersoner kostar 250kr och för företag 1500kr. Du belönas sedan med ditt namn på en skylt som vi sätter upp på parkeringen. Vi hoppas på ditt stöd för att kunna genomföra detta!
Det går bra att köpa fler andelar :)
Swisha ditt belopp till 123 155 5564 eller sätt in på Bgnr. 302-6440  Märk betalningen ”Asfaltering” och ditt namn.
Tack!

DIFs styrelse
Nyheter från vår verksamhet