Välkomna till Dalstorps IF
Dalstorps IF grundades 1949 och har idag ca 800 medlemmar. Dalstorps IF bedriver Seniorfotboll, Ungdomsfotboll, samt Gym & Motion. Sedan December 2015 är vi certifierade som "Utmärkt förening" av Tranemo kommun och SISU. Mer om detta finns att läsa om i "Vår värdegrund" som du hittar i menyn uppe längst till höger.
A-Lag
Hallqvist räddade poäng i Tenhult
2016-05-21 16:48, A-Lag

Fredagskvällens match på Tenhults IP går inte till historien som någon

av DIF:s bättre matcher i div. 2. Tack vare Jesper Hallqvist i målet kunde

dock de gulsvarta få med sig en poäng hem. Matchen slutade 0 – 0 inför en hel del Dalstorpssupportrar.

DIF skapar första läget då Fritzson kommer upp på en hörna i den 6:e minuten, men nicken gick över. Istället är det hemmalaget som tar över och i den 11:e

minuten fångar Hallqvist upp en hörnretur på mållinjen. 6 minuter senare får Tenhult på nytt en hörna där bollen ändrar riktning på hemmaspelares skalle,

men Hallqvist gör åter en fin räddning. Dalstorp har svårt med passningsspelet, svårt i närkamperna, då man allt som oftast halkar på den tunga gräsplanen.

 ”Det ser ut som våra killar spelar i sockiplastskor”  som en av DIF:s supportrar uttrycker sig. I den 31:a minuten har Tenhult ett jätteläge men en fri hemmaspelare skjuter utanför från nära läge. 2 minuter senare har DIF sin bästa chans i matchen. Ronie slår ett inlägg som Anton skjuter på från nära håll (allt för nära) så hemmakeepern är med och räddar. Två minuter senare hamnar Mattias Järsenholt och Tenhults Philip Djup i en tilltrasslad situation där båda liggande fastnar i varandra. Tenhults spelare avslutar med att trycka upp dobbarna mot Järsenholts ädlare kroppsdelar. Linjemannen ser situationen och tillkallar huvuddomaren. Efter samspråk halas det röda kortet upp och Tenhult får spela resterande tid med 10 man. Tenhults offensiv mattas därmed och resultatet 0 – 0 står sig halvleken ut.

En halvlek där Dalstorp haft svårt att få till något spel. Bollbehandling och passningsspel har varit under all kritik. Det ser ut som om det är första gången i år man spelar med en boll.

Andra halvlek fortsätter Tenhult att skapa de farligaste anfallen. Trots att man är en

man mindre. Hallqvist får åter ingripa när han räddar ett bra skott. 7 minuter senare

räddar han även ett friläge och efter lite kalabalik går bollen till hörna för Tenhult.

Efter denna inledning mattas Tenhult lite och DIF får mera boll. Men tyvärr avlöser felpassen varandra hos de gulsvarta. I den 75:e minuten får dock DIF till en kontring. Björn friställer Johan men en stressad Johan skjuter precis utanför.

Ett antal resultatlösa hörnor från båda lagen är vad som händer innan domaren blåser för full tid. DIF får tacka Hallqvist för poängen och åka hem för att träna på bollkänsla och passningsspel.

 

Dagens DIF-lag:

Hallqvist,

Chrille, Fritzson, Järsenholt, Rasmus

Anton(75), Delwer, Forsblad, Ronie(70)

Björn, Johan

Avb: Jakob, Elias, Jarlenäs, Daniel(70), Filip, Uros, Jimmy(75)

.

A-Lag
DIF kämpade till sig en poäng mot Halmia
2016-05-15 18:37, A-Lag
203 personer hade tagit sig till ett för dagen kylslaget Dalshov för att bevittna matchen mellan Dalstorps IF och IS Halmia. Matchen slutade oavgjort 1 – 1 efter en stark kämpainsats av hemmalaget.

Halmia med tidigare allsvenska spelarna Patrik Ingelsten, (för övrigt allsvensk skyttekung i Kalmar FF) och Joe Sise i spetsen, tog kommandot direkt från inledningen av matchen och redan efter 6 minuter låg bollen i nätet bakom Hallqvist. Målskytt Per Gulda. Minuten senare räddade Hallqvist ett friläge. Halmia ägde bollen första halvtimman och DIF fick jobba hårt för att hitta rätt i sina försvarspositioner. I den 18:e minuten skaffar Halmia en hörna men återigen är Hallqvist ute och boxar bort bollen. Efter 26 minuter kommer Dalstorps första målchans. På en hörna presenterar sig DIF:s nyförvärv

Anton Delver för hemmapubliken. Efter en undanrensning får Anton bra träff på bollen som går i en båge mot målet, men Halmia-målvakten Vladimir Lukic

står rätt placerad och räddar skottet.  I den 29 minuten kommer kvitteringen för DIF. Mitt i Halmiapressen får DIF tag i bollen. Anton Johansson ser att Ronie löper in från kanten och serverar en fin genomskärare och fri med målvakten sätter Ronie bollen i mål. Ställningen är 1 – 1. Resultatet står sig till halvtid.

En halvlek som Halmia dominerat stort med ett passningsspel á la Barcelona.

DIF har, ju längre matchen gått, hittat rätt i sitt markeringsspel och lyckats täppa till i försvaret.  

Andra halvlek startar med ett hemmaanfall där så när Johan löper igenom. Minuten senare har Forsblad ett bra skott utanför målet. Halmia fortsätter att ha mycket boll men skapar inte mer än ett par resultatlösa hörnor. Istället är det DIF som håller på att få ett friläge. Forsblad slår en fin löpboll på Daniel som är snabbare än Halmias mittbackar men precis när han kommer fri vinkas han av för offside, något märkligt.

 I den 75:e minuten är det dock nära mål för gästerna. Efter ett bra anfall slås en hård markboll från kanten in framför DIF.s mål. Men ingen Halmiaspelare lyckas nå bollen, tack vare tufft försvarsspel från DIF. Gästerna ropar på straff men domaren friar.

I den 80.e minuten skapar nyligen inbytte Jimmy Arnesson en möjlighet för DIF. Halmias målvakt Vladimir Lukic promenerar ut med bollen utanför straffområdet och märker inte att Jimmy kommer bakifrån. Jimmy snor bollen

vänder runt, men skottet går utanför det tomma målet. Sista 10 minuterna är andlöst spännande. Halmia trycker på men DIF-försvaret spelar oerhört starkt och släpper inte till några chanser. Matchen slutar 1 – 1 och DIF får med sig en viktig poäng.

 

 

 

Dagnens DIF-lag:

Hallqvist,

Chrille, Fritzson, Järsenholt, Pontus

Anton, Delver, Forsblad, Ronie(79)

Daniel, Johan

Avb: Jakob, Elias, Jarlenäs, Filip, Uros, Tobbe, Jimmy(79)

Dalstorps IF:s fotbollsskola!
2016-05-11 22:55
Hej!
Nu kan du anmäla ditt barn till vår uppskattade fotbollsskola där ni under några roliga dagar lär er mer om fotboll av våra instruktörer. Klicka på bannern här till höger "Landslagets Fotbollsskola" och anmäl samt läs mer.

Välkommen!

Ungdomssektionen
Sommarträning med Motion och Gymsektionen
2016-05-10 09:26
Fr o m nu börjar vi vår sommarträning. Denna veckan har du möjlighet att träna:

Funktionell Träning i idrottshallen 18.00 - 19.00 (vid bra väder är vi ute)
Spinning Onsdag 18.00 - 19.00 (Obs tiden)
Spinning Fredag 06.00 - 06.30
Spinning Lördag 09.00 - 10.00 (sista passet under våren)
Spinning Söndag 17.00 - 18.00 (sista passet under våren)

Fr o m v 20 (dvs nästa vecka) ser schemat ut så här:

Måndag Spinning 18-19
Tisdag Funktionell Träning Idrottshallen/Ute 18.00 - 19.00
Onsdag Spinning 18-19
Fredag Spinning 06.00 - 06.30

Välkommen!!!!
A-Lag
Match mot serieledarna
2016-05-08 21:03, A-Lag
Vinberg-Dalstorp 3-2

Hallqvist
Pontus. Järsenholt. Fritzon. Crille
Daniel. Björn. Anton J.  Ronie. 
Johan. Tobbe

Vi mötte ett mycket taggat Vinberg på deras nya konstgräsplan som för övrigt var alldeles ypperlig. Kanonväder, lite vind, annars ett väder som nästan var lite för varmt för spelarna men perfekt för åskådarna.
Under första halvlek var det spel mot ett mål, vi fick inte till något ordnat spel. Johan var den som oroade lite mot ett kompakt försvar. Tyvärr så skadade sig Anton Johansson i den 21 minuten, fick en spelare över sig så det var omöjligt att fortsätta. I den 26 minuten kommer nästa Anton in, vårt nyförvärv från Amerika, vi är kräsna när det gäller nya spelare, vi hämtar dom från andra sidan kontinenten. En reflektion är att det ska inte behöva ta över 5 minuter att få in en ny spelare, där blev det extra tryck mot vårt försvar. 1-0 kom i den 28 minuten, Hallqvist lite skymd. Björn varnad i den 37 minuten vilket innebär att han får 14 dgr semester. (3 varningar) Sedan avlöpte chanserna för Vinberg, kanske inte så hyperfarliga, en gång låg bollen på mållinjen men en gulsvart dök upp och rensade. Såg ut som vi skulle klara 1-0 till pausvilan. Tyvärr så slarvade vi lite vid en egen hörna, blev en snabb omställning som tyvärr avslutades med ett skott som ändrade riktning på en gulsvart spelare. Hallqvist chanslös. Det var det sista som hände i den 4 tilläggsminuten.
Vi fick göra ett byte till i halvlek, Daniel S. ut, stukad fot, in kom Uros, känns som hans riktiga debut i div 2. Vi hade en till debutant, Tobbe P. ihop med kusinen på topp, lättare match finns kanske att debutera i. 
I den andra halvleken jämnades spelet ut betydligt, även om Vinberg var det starkare laget. I den 58 minuten fick vi en frispark till höger 20 meter in på Vinbergs planhalva. Fram stegar Björn, man kunde ana att det skulle bli farligt, mycket riktigt så kom Järsenholt helt perfekt med pannan, riktigt elegant satt bollen i nättaket. Tyvärr varade glädjen i 2 minuter innan 3-1 kom lite snöpligt, av olika anledningar. Men det gulsvarta gänget lät sig inte nedslås av det, Johan fick en perfekt genomskärare från Anton D. i den 63 minuten, elegant rundade han målvakten, såg ut som han kom ur läge men inte det inte, den satt i nättaket, så agerar en måltjuv. Sedan jagade vi på mot ett oavgjort resultat och chansen kom när Johan och Fritzon kom ensamma mot en försvarar och spelade sig elegant till friläge och Johan satte bollen i öppet mål. Tyvärr offside blev dömt, det går tyvärr inte att ändra på. Vi hade marginalerna mest emot oss i avgörande lägen. 
Jag vill ge en eloge, Ni slutar aldrig tro på det Ni gör, ett härligt go i laget. Vi kommer ta många poäng om vi visar den viljan i fortsättningen. Välkommen i gänget Anton Delwer, en riktigt bra debut tycker undertecknad. 

E


Nyheter från vår verksamhet
P16/Juniorlag, 14/05 22:54 
A-Lag, 08/05 21:03 
A-Lag, 05/05 22:51