Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Bli medlem i Dalstorps Idrottsförening
BLI MEDLEM
Spinning Rock nu på fredag - 22/11kl 17.00
2019-11-18 08:13
Vi passar på att slänga in ett spinning rock pass nu på fredag 22/11 kl 17.00. Vi lovar rockmusiken kommer flöda i en hel timma vilket kommer få oss att trampa igång helgen på bästa sätt. Passet finns att boka på vår bokningssida http://dalstorpsif.bokningscenter.se/bookweek.aspx
VÄLKOMNA!!
STT Cupen 2020
2019-10-19 16:58
 
Stark avslutning av DIF
2019-10-14 07:14

   

Dalstorp vann i årets sista seriematch efter en stark insats mot Hässleholms IF. Matchen slutade med hemmaseger 3 – 0 inför 155 åskådare. Segern gjorde att DIF slutade på sjätte plats i tabellen. Första halvlek var en av Dalstorps bästa i år.


Viljan i hemmalaget var klart starkare än hos gästerna. DIF vann mycket närkamper och passningsspelet var stundtals mycket bra under första halvlek.

Första chansen hade Hugo som lobbade bollen strax över. Ett antal hörnor skapades men oftast gick avsluten över Hässleholms-målet. I den 36:e minuten är det nära straff när Isak rivs ner. Domaren väljer dock att blåsa frispark precis utanför straffområdet. Isak skjuter frisparken själv.

Ett hårt skott upp mot krysset som målvakten tippar ut till hörna. På hörnan lyckas Forsblad peta in bollen i mål efter en tilltrasslad situation och DIF tar ledningen med 1 – 0. Några minuter före halvtid får Hässleholm en frispark strax utanför DIF:s straffområde. Hallqvist gör en fin parad och tippar bollen till en resultatlös hörna. 1 – 0 i halvtid var klart rättvist då DIF haft övertag och haft flera fina kombinationer i sitt passningsspel.

I den andra halvleken jämnar spelet ut sig och Hallqvist räddar ett friläge i den 60:e minuten.  I den 78: minuten är Hugo på väg igenom men rivs ner och denna gång pekar domaren på straffpunkten. Vilda protester från Hässleholm. Järsenholt skjuter behärskat straffen i mål och det är 2 – 0 till DIF. Bara några minuter senare kommer även 3 – 0. Målet kommer av två nyligen inbytta DIF-spelare. Zeb får på ett bra skott som målvakten ger retur på och Elias är framme och kan lägga in bollen i mål. Kul för Elias som gör sitt första mål i div 2.

Matchen slutar med seger för DIF. Skönt att avsluta med en vinst hemma på Hovet, då det tidigare i höst gått lite knackigt i hemmamatcherna. 


Tidigare i veckan vann DIF:s U-lag serien i Smålands  A NV elit då man på bortaplan vann över Waggeryd med 1 – 0. Därmed är U-laget eriesegrare för andra året i rad. Förra året vann man Västergötlands U-lagsserie. Så totalt sett kan man konstatera att det blev en lyckad avslutning för DIF:s seniorer.

 

Dagens DIF-lag:

 

Hallqvist

Chrille, Mark, Boda, Järsenholt

Hugo, Forsblad(72), Björn, Daniel

Isak(79), Max(63)

 

Ersättare: Rickard, Elias(79),Lid(72),Tranefors, Zeb(63), Broman

Poängspelaren i September
2019-10-10 12:07
Max Hallin
Det blev Max Hallin som varit med i det vinnande laget flest gånger under träningarna i September.  Gratulerar Max till ICA kassen bistro. Vi tackar även ICA Dalstorp för sponsringen.
Anmäl dig till DIF´s 70-årsjubileum
2019-10-10 08:30
NU är det dags att anmäla sig till DIF´s 70-årsjubileum - anmäl er till en kväll att minnas!!
Karlskrona-Dalstorp 0-0
2019-10-06 08:04
Västra marks IP
Säsongens sista bortamatch var på pappret den svåraste då vi mötte serieledarna som vid seger tagit klivet upp till div 1. Nu lyckades vi skjuta upp firandet då vi fick med oss en poäng. Karlskrona har trots allt ett väldigt bra utgångsläge då man har tre poäng och 15 plusmål att gå inför den avslutande omgången.
Den första halvleken är bra från våran sida och är en av de bättre för året. Vi är lugna och trygga när vi har boll och ligger bra i positionerna när vi försvarar. Vi skapar många chanser i den första halvleken. Först är det Björn Arnesson som får den första chansen. Efter ett fint anfall från högerkanten så kommer ett inspel på marken. Björn Arnesson försöker få till en behärskad bredsida, men får för mycket fot under bollen och bollen går strax över ribban. Nästa chans är Crille Magnussons som får på ett överraskande skott i straffområdet. Målvakten hinner på ett mirakulöst sätt ner och räddar vid stolproten. Detta händer efter dem 15 första minuterna av matchen. Vi fortsätter hota och våra forwards har mycket boll då Crille Magnusson sköter djupledsspelet och där Isak Johansson är bra i bollmottagningen. Matchens anfall kommer där Isak Johansson och Hugo Ahl har ett par väggspel mellan sig innan Ahl trycker iväg skottet. Skottet går på målvakten som kan rädda utan problem.
Innan halvleken är slut hinner även Benjamin Larsson skjuta en frispark i ribbkrysset. Benjamin får på en kalasträff som var värt ett  bättre öde. 
En väldigt bra halvlek från våran sida, men tyvärr så har vi problem att få bollen i mål. 
Karlskrona skapar sina chanser i matchen på fasta situationer och är förmodligen seriens bästa lag när det gäller den biten. Vid varje frispark som dem får på offensiv planhalva flyttar dem fram folk och försöker hota med inlägg. Karlskronas bästa målchans kommer i början av andra halvlek då dem lyfter in en frispark. Karlskrona spelaren hinner inte riktigt fram utan touchar bollen med huvudet bara någon meter från mållinjen. 
I den andra halvleken sjunker spelkvaliten betydligt. Karlskrona verkar nöjda med en poäng och backar hem. Vi får inte riktigt till det spelmässigt som i den första halvleken. Vi skapar ändå matchens bästa chans då vi bryter ett uppspel från Karlskrona. Hugo Ahl driver bollen framåt och släpper till Isak Johanssons som fri från kanten tyvärr skjuter bollen utanför.
Matchen slutar 0-0. Ett resultat Karlskrona skall vara nöjda med.

Matchfakta: Karlskrona-Dalstorp 0-0
Röttkort: Benjamin Larsson (87)
Gultkort: Mattias Järsenholt 
Publik: 425

//Mojje
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
P/F10, 20/11 17:29 
Boll & Lek, 29/09 10:28 
P/F10, 25/09 08:30 
P/F8, 23/09 07:57 
P/F8, 23/09 07:57