Välkomna till Dalstorps IF
Dalstorps IF grundades 1949 och har idag ca 800 medlemmar. Dalstorps IF bedriver Seniorfotboll, Ungdomsfotboll, samt Gym & Motion. Sedan December 2015 är vi certifierade som "Utmärkt förening" av Tranemo kommun och SISU. Mer om detta finns att läsa om i "Vår värdegrund" som du hittar i menyn uppe längst till höger.
A-Lag
Årets andra raka seger för DIF!
2016-04-30 23:03, A-Lag

Dalstorps IF gjorde en imponerande match när man slog Helsingborgslaget

Högaborgs BK hemma på Dalshov. Matchen slutade med hemmaseger

2 - 1efter underläge i halvtid med 0 – 1. Daniel Svenningsson gjorde båda DIF-målen och blev stor matchhjälte.

  Förhoppningarna om poäng mot Högaborg var inte så stora med tanke på att motståndarna gjort en stark öppning i årets serie, samtidigt som Dalstorp tidigare i veckan avverkat en tuff bortamatch i DM mot Trollhättelaget Skoftebyns IK. Man förlorade med 1 – 4, efter att ha haft oavgjort fram till 70:e minuten. Det tuffa spelprogrammet borde satt sina spår i hemmalagets trupp.

Högaborg tog kommandot i matchen under de första tio minuterna. Dalstorp fick mest slå långa bollar i den starka vinden och hade svårt att hålla bollen inom laget.  I den 11.e minuten kom inte helt oväntat ledningsmålet efter att gästerna frispelat nr 16 Jason Johnson som kunde lägga in bollen i öppet mål. Direkt därpå drar Daniel iväg ett långskott som så när, med hjälp av vinden håller på att segla över Benjamin Abbe i Högaborgsmålet, men denne tippar bollen till en resultatlös hörna. Efter detta byter DIF spelstil, istället för långbollar börjar man rulla bollen på backen och skapar flera fina kombinationer. Man är nära att komma fram i farliga avslut flera gånger. I den 33:e minuten spelar Daniel en boll till Johan som blir fri med målvakten men avslutet går utanför mål. I den 40:e minuten gör Jakob en fin räddning på en skarvning av en Högaborgs- spelare. Matchen går till halvtid med Högaborgsledning  0 – 1. Ändå känns det lite hoppfullt, då DIF presterat säsongens spelmässigt bästa halvlek.

DIF gör ett byte i halvtid då Benjamin har lite känning i sina baklår. Isak kliver in på Benjamins innermittplats.

DIF fortsätter sitt fina passningsspel men i den 63:e minuten kommer Högaborg i ett farligt anfall där Jakob tippar ett skott till hörna.  I den 70:e gör DIF sitt andra byte, Ronie ut – Linus in. Strax därefter räddar Jakob på nytt ett avslut.

0 – 2 där och det hade varit rejäl uppförsbacke för DIF.

 Istället dunkar Daniel två minuter senare in ett skott efter hörna till kvittering,

1 – 1.

I den 77:e minuten har Johan ett bra läge men avslutet går utanför. I den 80:e minuten, efter en snabb omställning drar DIF upp ett mönsteranfall och återigen är det Daniel som avslutar. DIF leder med 2 – 1. Högaborg går för kvittering men kommer aldrig till några farligare avslut. Matchen slutar med hemmaseger efter en helgjuten laginsats av de gulsvarta.  En härlig match som de 251 i publiken fått njuta av. Nu väntar Lindome hemma på Dalshov nästa onsdag kl.

19.30. Ännu en tuff match.

 

Dagens DIF-lag:

Jakob

Chrille, Fritzson, Järsenholt, Pontus

Ronie(70), Björn, Benjamin(45), Anton

Daniel, Johan

Avb: Isak(45), Linus(70), Tobbe, Filip, Uros, Thorbjörn”Bonnen” Svensson 

A-Lag
Årets första trepoängare i Laholm!
2016-04-23 21:50, A-Lag
Dalstorps IF lyckades med hjälp av motståndarlagets ineffektivitet  och en storspelande Jakob Ekstener i målet att bärga årets första trepoängare i matchen

på Laholms hemmaarena Glänninge Park. På en utmärkt gräsplan i ett soligt

och blåsigt väder vann DIF med 1 – 0 genom mål av DIF:s frälsare Daniel Svenningsson.

Första halvlek präglades av ett fyndigt och bra passningsspel där DIF under första halvtimmen hade ett litet spelövertag utan att skapa några farligare målchanser. I slutet av halvleken bjöd dock DIF hemmalaget på ett par utmärkta lägen att ta ledningen. Sista fem minuterna av halvleken har Laholm tre vassa möjligheter att ta ledningen. Fritzson räddar på mållinjen. Laholm har ett stolpskott och på en hörna nickar en Laholmsspelare bollen ner i backen och bollen studsar precis över målribban. DIF går till halvtid med andan i halsen.

Första halvtimman är spelmässigt DIF:s bästa i årets seriespel.

Andra halvlek börjar med en DIF-hörna där det uppstår lite kalabalik i Laholmsförsvaret men till slut lyckas hemmalaget rensa undan bollen. Minuten efter får Forsblad en hård boll i ansiktet men fortsätter att spela efter lite omplåstring Efter matchen visar det sig att Forsblad inte minns något av andra halvlek. En befarad hjärnskakning således.

I den 53:e minuten tippar Jakob ett hårt skott till hörna. 4 minuter senare har Laholm ett friläge som man inte utnyttjar. 5 minuter senare räddar DIF en hörna på mållinjen och DIF är hårt pressat.

Jakob gör några minuter senare en trippelräddning. DIF sticker upp i en kontring och Anton är så när att hinna upp ett bakåtpass, I den 73:e gör DIF ett byte Isak som varit en fin injektion går ut och Ronie kommer in.

 Några minuter senare har Daniel ett skott som går precis utanför motståndarmålet.

DIF lyckas tillfälligtvis ta sig ur hemmalagets dominans och i den 80:e minuten får man till ett snyggt anfall där Daniel hamnar i ett bra läge. Daniel avancerar in i straffområdet och trycker av. Skottet sitter stenhårt i burgaveln och DIF leder med 

1 – 0.

Sista 10 minuterna trycker Laholm upp laget och har en mycket stark press mot de gulsvarta gästerna. DIF lyckas rida ut stormen och har i slutminuten ett jätteläge att göra 2 – 0 när Daniel och Johan kommer helt fria med Laholms målvakt men denne lyckas rädda avslutet från Daniel till hörna som ej hinner gå, då domarens pipa ljuder för full tid.

En härlig men inte rättvis seger ger de gulsvarta årets första trepoängare.

 

Dagens DIF-lag

Jakob

Chrille, Fritzson, Benjamin, Pontus

Anton, Björn, Forsblad, Daniel

               Isak(74), Johan

 

Avb:
Haalqvist, Ronie(74), Linus, Järsenholt, Jarlenäs, Uros, Filip

DIF:s satsning på flyktingbarn på förstasidan i BT!
2016-04-23 08:37
I dagens Borås Tidning på första sidan uppmärksammas vår satsning på ensamkommande flyktingbarn.

http://www.bt.se/tranemo/laget-i-dalstorp-dar-alla-ska-kunna-hitta-en-plats/

Nu ligger alla lagbilder ute!
2016-04-21 22:22
Måndagens fotografering är nu klar och alla lagbilder ligger ute på respektive lags sida.
Gå in under fotboll högst upp på sidan och välj lag.
A-Lag
Förlust i hemmapremiären
2016-04-17 18:04, A-Lag
Det blev en uddamålsförlust för DIF i hemmapremiären mot Assyriska BK.

1 – 2 slutade matchen inför 265 åskådare på ett något kylslaget Dalshov.

Första halvlek präglades av ett mycket högt tempo och hög intensitet, vilket inget av lagen riktigt klarade av. Tidig press på bollhållaren skapade stress och passningsspelet blev lidande. Ingen av lagens spelare vågade hålla i bollen och lugna upp tempot. Därför hade matchens första halvlek inte någon riktigt farlig

målchans. Enbart ett par resultatlösa hörnor noterades.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Assyriskas Mihael Jevtic kom fri med Hallqvist, rundade DIF-keepern och petade in 0 – 1. Minuten efter kom en DIF-kontring där Johan så när kom igenom. Tempot i matchen var lite lägre i andra och fler målchanser skapades. I den 53:e minuten var det nära 0 – 2 men avslutet gick på utsidan av burgaveln. Assyriska hade ytterligare ett par skott som Hallqvist räddade. DIF gjorde ett byte i den 68:e minuten. Daniel kom in och Ronie gick ut. Minuten senare serverar Forsblad en passning till Johan som skär in i straffområdet och lyfter bollen i en elegant båge över Assyriskas målvakt. Det är kvitterat 1 – 1. Matchen har hårdnat till och 2 minuter senare hettar det till ordentligt. Benjamin kapar en Assyrisk spelare och denne blir tvärilsk och knuffar omkull Benjamin. Båda spelarna belönas med ett gult kort.

I den 76:e minuten lyfter Forsblad en långboll som går precis över Assyriskas mål. Den 82:a minuten blir en olycksminut för hemmalaget. Efter ett missförstånd I DIF-försvaret nickar Mihael Jevtic in 1 – 2 och gör sitt andra mål för dagen. Isak kommer in i den 84:e minuten och Pontus går ut. Dalstorp spelar med en 3-backslinje och försöker spela långa bollar upp i anfallet men inga farligare chanser skapas och matchen slutar med bortaseger 1 – 2.

 

Dagens DIF-lag:

Hallqvist,

Chrille, Fritzson, Benjamin, Pontus(84)

Anton, Björn, Forsblad, Ronie(68)

               Linus

               Johan

Avb: Jakob, Daniel(68), Isak(84), Tobbe, Jarlenäs, Filip, Uros 

Nyheter från vår verksamhet
P14, 27/04 17:54 
P/F8, 25/04 13:52 
P16/Juniorlag, 21/04 22:43 
P16/Juniorlag, 21/04 22:17