Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Utslagna ur DM.
2018-04-18 21:55
Det blev förlust i DM borta mot Falköping. 
Vi är inte alls vakna i början och Falköping skapar chans på chans i inledningen och tar också ledningen med 1-0. Efter målet tar vi tag i det och börjar hota mer och mer i Falköpings straffområde. Tyvärr får vi inte riktigt till det och oftast tar avslutet eller inspelet på en Falköpings spelare. 
Ställningen är 1-0 i paus.
Andra börjar bra från vår sida och vi vaskar fram tre bra målchanser första kvarten. Isak nickar i stolpen och Eric får fritt utan att få träff på bollen. Även Max får på en kalasträff där målvakten tvingas till en bra räddning. 
Mitt i pressen går sedan Falköping fram och gör 2-0. 
Då går vi ner oss lite och vi tillåter även Falköping göra 3 och 4-0 innan domaren blåser av.
Falköping vinner rättvist då dom är hetare och bättre i straffområdena än vad vi är.
Vi saknar idag en del tongivande spelare, men tycker ändå att vi måste göra det betydligt bättre då vi har en jämn och bred trupp.
Många verkar sakna självförtroende just nu. Gäller för oss ledare att försöka hitta tillbaka glädjen och energin i gruppen igen. 
Skönt då med en ny match redan på Lördag i Hässleholm. 

Matchfakta: Falköping- Dalstorp(1-0) 4-0

//Coacherna 
 
Förlust i hemmapremiären!
2018-04-15 08:39
Det blev förlust i hemmapremiären mot Asarum.
Asarum vinner rättvist då dom är betydligt hetare och vinner fler närkamper än vi.
Våran bästa period har vi i början av matchen.
Det är även då vi skapar våran bästa chans. Andreas slår en långboll mot Erik på kanten. Erik får med sig bollen perfekt i steget och hittar Johnsson med en passning snett bakåt. Tyvärr täcks Johnssons skott av en Asarums spelare. 
Enda målet i matchen kommer i början av andra halvlek på en omställning av Asarum. 
Efter det försöker vi ta tag i det, men energin fanns inte där idag och vi har väldigt svårt att få till det sista tredjedelen av planen. Några heta kvitteringschanser skapar vi inte förrän sista 5 minuter då vi lyckas få  lite tryck på Asarum.
Om vi ska sammanfatta matchen så är det en match med få målchanser där Asarum vinner rättvist.
Tråkigt att vi inte kan bjuda till mer i hemmapremiären, men ibland stämmer det inte. 
Vi går in i en tuff vecka nu då det är  U-match på Söndag. DM match mot Falköping borta på Onsdag och Hässleholm borta på Lördag.

Matchfakta: Dalstorp-Asarum (0-0)0-1
0-1 (47)
Gultkort: Andreas Dahlqvist, Benjamin Larsson,  Björn Arnesson 
Publik: 344

//Coacherna 

A-Lag
Tränarnas tankar inför Asarum
2018-04-13 12:00, A-Lag

Imorgon lördag är det dags för hemmapremiär och vi tar emot Asarum med matchstart kl.15:00


Ett nytt lag att ta ställning till, som vi tidigare sagt vet vi inte så mycket om årets motståndare men vi strävar efter att spela vårt eget spel och tro på det vi gör. När alla gör sin uppgift och löser "sin position" är vi väldigt starka. Truppen är bred (som förra året) och vi har konkurrens på varje position vilket innebär att man måste kämpa varje träning och match för att ta en plats i startelvan. Efter förra veckans premiärseger gäller det att vara ödmjuk inför uppgiften, det handlar om att ha rätt inställning samt att ta jobbet fullt ut och göra det noggrant.

 

Vi är laddade för matchen och hoppas på att vi kan bjuda på underhållande spel.


Vi hälsar alla välkomna till Dalshov i morgon kl.15:00.


// Robban & Mojje

Vi vill alla ha ett fräscht gym
2018-04-10 20:06
Det har kommit till vår kännedom att det tränas på gymmet även om man inte löst avgift. Föreningen är mån om att hålla ett fräscht gym med fungerande maskiner och redskap. Det är viktigt att alla som tränar löser avgift för den period man tänkt att träna. 
Välkommen att träna hos oss!
Premiärseger i Blekinge!
2018-04-07 17:03
Isak Johansson tvåmålsskytt idag!
Det blev vinst i premiären. Som väntat blev det en tuff premiärmatch med mycket kamp. 
Vi börjar matchen bra där vi har mycket boll och trycker tillbaka Sölvesborg. Vi får lite halvchanser, men den största får Sölvesborg när den gamle ex allsvenske Marcus Ekenberg får ett friläge. Hallqvist i målet väntar kallt ut honom och gör en fin benparad. 
Vi tar ledningen i den 42:a minuten efter ett drömanfall som Anton bygger upp. Han hittar Andreas som lägger en fin boll till Crille på kanten som slår ett perfekt inlägg till Anton på marken. Anton drar till direkt, men träffar en Sölvesborg spelare. Returen får Isak som behärskat placerar in 0-1. Sölvesborg replikerar snabbt bara två minuter senare där vi är oorganiserade på ett inkast. 1-1 i halvtid.
I andra tar vi tag i det mer och  börjar komma runt mer på kanterna. 
Sen kommer då drömmålet i den 67:e minuten där Benji följer med i anfall och serverar Isak ett inlägg. Isak får för sig att dra till med en cykelspark och som han gör det. Bollen sitter otagbart i bortre hörnet efter perfekt spark. Årets mål enligt Isak själv 😉. Vi ledare är beredda att hålla med. Ska tilläggas att vi ledare brukar gnälla på honom när han tidigare gjort dom här försöken. Lovar att aldrig gnälla mer när han gör sina försök😃. 
Vi klarar hålla ledningen matchen ut och vinner med 2-1.

Vi gör en ok premiär där vi är bra försvarsmässigt. Även anfallsmässigt gör vi det stundtals bra med fint passningsspel ut med marken.
Det blir lättare att träna i veckan som kommer efter att fått med sig 3 poäng i premiären.

Matchfakta: Sölvesborg- Dalstorp(1-1) 1-2
0-1(42) Isak Johansson  1-1(44) 1-2(67) Isak Johansson (Benjamin Larsson)
Gultkort: Andreas Dahlqvist 
Publik: 200

/Coacherna 

Tränarnas tankar inför seriepremiären!
2018-04-06 11:00

Nu är det dags att köra igång seriespelet 2018. 


Imorgon lördag åker vi ner till Blekinge för att möta Sölvesborg, som de flesta vet spelar vi i Div.2 Östra Götaland i år!

Det innebär nya lag, nya arenor och nya utmaningar. Både på gott och ont, vi vet inte så mycket om motståndarna men å andra sidan vet de inte så mycket om oss heller. Det ska bli kul, spännande och inspirerande att se hur vi utvecklats från förra året och vad vi kan åstadkomma denna säsongen.


Läget i truppen: 

Vi har tre nya killar för året som består av Viktor Johnsson, Max Glans och Adam Tingström, dessutom har vi flyttat upp Argjent Bacaj från J-laget som ska känna på seniorspel litegrann.

Vi har alla spelare i träning, förutom nämnde Tingström som kör rehab ett tag till, och det innebär att konkurrensen är stenhård på alla positioner. Det gäller att visa på träning och match att man vill vara med i startelvan, det blir ett angenämt problem för oss tränare att ta ut det lag som ser bäst ut och det vi tror på för stunden.


Oavsett så är vi redo att dra igång!


Robban & Mojje
 

Nyheter från vår verksamhet
Juniorlag, 30/03 12:05 
Flicklaget 7-manna, 23/03 19:37 
P/F10, 15/03 19:04 
P/F10, 07/03 08:22 
P/F10, 04/03 12:47