Välkomna till Dalstorps IF
Dalstorps IF grundades 1949 och har idag ca 800 medlemmar. Dalstorps IF bedriver Seniorfotboll, Ungdomsfotboll, samt Gym & Motion. Sedan December 2015 är vi certifierade som "Utmärkt förening" av Tranemo kommun och SISU. Mer om detta finns att läsa om i "Vår värdegrund" som du hittar i menyn uppe längst till höger.
A-Lag
Oflyt för DIF i sista vårmatchen
2016-07-04 22:21, A-Lag
Det blev en ny förlust i sista matchen före uppehållet. Gästande Höganäs vann med  2 – 4 inför 225 åskådare på Dalshov, efter ledning 1 – 2 i halvtid.

Matchen började synnerligen olyckligt för DIF då en bakåtpassning rullade in bakom Hallqvist innan matchtiden ens hunnit fram till en minut. Tung start för vårt hemmalag.

Kvarten senare tänds hoppet bland hemmapubliken. Daniel lyfter fram en boll till en fristående Johan som mycket kyligt lyfter bollen över en utrusande Högsnäs-målvakt. Kvitterat 1 – 1.

I den 33:e minuten har DIF ett bra anfall. Ronie får en löpboll av Fritzson spelar in till Johan som är nära att nå bollen. Minuten efter är en ny olycksminut för DIF. Höganäs mittfältare Marcus Karlsson löper in i DIF:s straffområde och faller rutinerat över ett DIF-ben med straff som följd.  Straffen sätter Höganäs Ali Dirawi säkert i mål och Höganäs återtar ledningen i matchen, 1 – 2.

Inga fler farliga målchanser skapas i första halvlek, frånsett den i den 48:e minuten där Hallqvist räddar en nick från nära håll.

En ganska jämn halvlek där DIF haft oflyt på baklängesmålen. 

Andra halvlek börjar som den första med att Hallqvist räddar en nick på ett inlägg. 10 minuter in i andra halvlek får DIF en frispark som Forsblad skjuter till hörna. Ronie slår hörnan och Järsenholt trycker till med pannan. Det är kvitterat 2 – 2.

Bara några minuter senare har Höganäs Julius Backabulindi en dubbelchans. Hallqvist räddar första skottet och returen lyckas Höganäs forward skjuta utanför från nära håll.

Matchen står och väger. DIF har fått igång ett bra men något långsamt passningsspel. I den 60:e minuten har nyinbytte Isak ett vasst skott som ger en farlig retur, men ingen DIF-forward hinner fram.

I den 74:e minuten tar Höganäs Julius Backabulindi revansch för den tidigare missade målchansen och gör 2 – 3 till Höganäs.

DIF går ner på trebackslinje men får inte till något riktigt bra avslut. Istället är det Höganäs som på en kontring gör 2 – 4 genom nyligen inbytte Måns Carlsen.

Matchen slutar med bortaseger 2 – 4 och det är tungt för DIF som går till sommarvila på kvalplats neråt och två mer spelade matcher än konkurrenterna.

En tuff höst väntar.

 

Dagens DIF-lag:

Hallqvist,

Chrille, Fritzson, Järsenholt, Pontus(83)

Daniel(59), Björn, Forsblad(80), Ronie

Johan, Anton

Avb: Bonnen, Isak(59), Uros(80), Jarlenäs(83), Elias, Filip

A-Lag
Förlust i Göteborg
2016-07-03 09:47, A-Lag
                    Förlust i Göteborg

Dalstorp förlorade bortamatchen mot Assyriska BKmed 1 – 3 efter att ha gjort första målet i matchöppningen. Hemmalaget satte dock press på DIF och hade vänt till ledning i halvlek med 2 – 1.

Det var ett förkylningsmärkt DIF som reste till Ruddalen i Göteborg för

att möta Assyriska BK. Men alla var på benen till matchstart. En start som började på bästa möjliga sätt. I matchens första minut serverar Forsblad en löp-

boll till Johan som rinner igenom Assyriskas försvar och sätter 1 – 0 till DIF.

Efter denna öppning tar hemmalaget över taktpinnen. Hallqvist gör ett par kvalificerade räddningar men i den 16:e minuten får han kapitulera. Assyriska

får en hörna där Jimmy Dixon trycker ner Anton och nickar in 1 – 1.

Assyriska fortsätter med sitt snabba passningsspel och snabba löpningar. DIF har fullt upp med att freda sig. I den 46:e minuten får hemmalaget ett ypperligt frisparksläge precis utanför straffområdet men skottet smiter utanför stolpen. I första halvleks sista sekunder, minut 48, kommer ledningsmålet genom Assyriskas Mihael Jevtic. DIF går till halvtidsvila med underläge 1 – 2. Även om Assyriska dominerat matchbilden har DIF ändå kämpat på bra. Dalstorp görl 2 byten i halvlek. Delwer och Forsblad tvingas byta efter fotskador. In kommer istället Benjamin och Isak.

I den 55:e minuten skapar DIF en målchans men Isaks skott räddas och Assyriska gör en snabb omställning som leder till mål. 3 – 1, målskytt Mihael Jevtic, som gör sitt andra mål för dagen.

Efter målet får DIF lite mer spel och Fritzson är närmast att reducera men bollen tar i stolpen. I den 77:e minuten får Assyriska straff, men Hallqvist läser straffen,  går åt rätt håll och räddar. Tre minuter senare drabbas Assyriska av en utvisning Simon Guli får sitt andra gula och får kliva av. DIF går ner på trebackslinje och Fritzson skickas upp i anfallet. DIF lyckas inte skapa några direkta farligheter och matchen slutar med hemmaseger 3 – 1. En spelmässigt ganska trevlig match som trots att den inte var speciellt ojust ändå renderade spelarna 11 gula kort och ett rött. På tok för många. Sådant missbruk borde beivras.

 

Dagens DIF-lag:

Hallqvist

Chrille, Fritzson, Järsenholt, Forsblad(45)

Daniel, Björn, Delwer(45), Ronie

Anton, Johan

 

Avb: Bonnen, Benjamin(45), Isak(45), Pontus, Jarlenäs, Elias, Uros

 

 

 

A-Lag
Förlust mot Torslanda
2016-06-26 09:37, A-Lag
Dalstorp förlorade den viktiga matchen mot Torslanda IK hemma på Dalshov inför 275 åskådare. Gästerna vann med 4 – 2 efter att DIF haft ledningen i halvlek med 2 – 1.

Matchinledningen började lovande för DIF. Jimmy hade redan efter 1 minut haft två bra skottlägen. Ett utanför och ett som målvakten räddade till hörna. Men i den 12:e minuten fick Torslanda ett farligt frisparksläge, strax utanför DIF:s straffområde. Hampus Furuholm Lemborn lyfter bollen över muren i fel hörn för Jakob och gästerna tar ledningen med 0 – 1. Minuten efter får Johan ett friläge efter en dålig målvaktsutspark men målvakten revanscherar sig och räddar.

Därefter tar Torslanda över spelet och har en bra 20-minutersperiod. DIF får springa mycket utan boll. Jakob gör ett par fina ingripanden. I den 35:e minuten får Daniel bollen och från att knappt varit någon chans alls vänder han runt och får iväg ett hårt skott som sitter nästan uppe i krysset. Kvitterat 1 – 1.

I första halvleks sista minut skjuter Björn ett lobbskott som Torslandas målvakt inte riktigt får tag på utan tippar bollen i stolpen. Framme på returen är Johan och rullar in bollen i öppet mål. Resultatet 2 – 1 står sig halvleken ut. En halvlek som växlade en hel del. DIF startar bra men tappar sen spelet under större delen

förutom sista 10 minuterna.

Redan från start i andra märks att gästerna är taggade och efter 51 minuter kommer 2 – 2 på nick av Hampus Furuholm Lemborn. Fem minuter senare gör samme man även 2 – 3 till Torslanda. Matchbilden från mitten av första halvlek  är tillbaks och DIF har svårt att komma rätt i positionerna både på mitten och i försvaret. I den 59:e minuten har dock Dalstorp ett bra läge att kvittera. Jimmy spelar Ronie fri men skottet räddas av Torslandas målvakt Robin Gustafsson.

Jimmy har själv ett läge en stund senare när han bryter igenom men skottet går utanför. Torslanda skapar mycket chanser men Jakob är med och gör ett par bra ingripanden. I den 74:e minuten avgörs matchen när Torslandas Hampus Furublad nickar in 2 – 4 för gästerna.

Dalstorp har ett sista läge i den 88:e minuten men Isaks nick räddas på mållinjen

och matchen slutar med bortaseger, helt rättvist.

Den här kvällen var ingen bra dag på jobbet för de gulsvarta. Man kom på mellanhand i markeringarna och fick jaga mycket, förmodligen för att Torslanda

är ett duktigt lag med bra bolltempo och rörlighet.

 

Dagens DIF-lag:

Jakob

Benjamin, Fritzson, Järsenholt, Pontus(70)

Daniel, Delwer, Björn(70), Ronie

Johan, Jimmy

 

Avb: Thorbjörn, Anton(70), Isak(70), Uros, Kristoffer, Axel

A-Lag
Tre nya poäng i Ullared!
2016-06-18 21:21, A-Lag

 

 Efter att först ha beskådat Sveriges förlust mot Italien, gav sig DIF-truppen ner mot Ullared, köpmeckat i Halland. Två tidigare besök i våras hade inte varit så framgångsrika men nu gällde det serie och för DIF väldigt viktiga poäng. På Hedevis mycket fina gräsplan lyckades Dalstorp vinna med 1 – 0 och bärga andra raka 3-poängaren, efter mål av Ronie Islam.

Redan från början visade DIF upp ett piggt spel och hade ett par halvchanser.

I den 24 minuten var det dock nära hemmaledning. Efter ett bra skott från Forsblad kom en snabb omställning från hemmalaget. Anfallet bryts med ettbakåtpass till Hallqvist. När Jesper sparkar ut bollen kastar sig Ullareds

Andreas Litzell fram i ett motlägg och bollen far upp i Hallqvists ribbkryss och ut. Oj vad nära hemmaledning det var.

Minuten efter har Daniel en bra nick efter ett frisparksläge. Ullared har ett par vassa anfall där man är nära att nå inläggen från kanten. DIF har under en period lite problem med Ullareds snabba spelare, Andreas Litzell och Aloand Alzahawi.  

Det hindrar inte att Dalstorp kommer upp i ett par fina anfallslägen. På en hörna får DIF en bra chans, men Järsen får inte någon riktig träff på bollen. Fritzon är nära att nicka in en frispark. Ullared har ett par hörnor men Hallqvist är kung i luften. Halvlekens sista chans har Dalstorp. Jimmy slår en frispark som Forsblad drar på volley men tyvärr över målet. Första halvlek slutar mållös men den har varit trevligt att titta på. Högt tempo och hyfsat passningsspel. Det ser ut som om DIF trivs på den fina gräsplanen.

Andra halvlek börjar åter Dalstorp piggast. I den 54:e minuten kommer en snabb omställning. Delwer slår upp en boll till Jimmy som har med sig både Ronie och Daniel. Jimmy håller bollen rutinerat och Ronie löper in från kanten. Jimmy smeker fram bollen i rätt ögonblick och Ronie löper igenom och placerar kyligt in bollen i burgaveln. 1 – 0 till Dalstorp.

Efter målet drar sig DIF tillbaks något och det ger Ullared ett spelövertag. I den 67:e minuten får Hallqvist möjlighet att briljera när han klarar ett friläge.

I den 79:e minuten har Ronie och Anton ett bra kontringsläge som är nära att resultera. Ullared pumpar in långbollar men det är plockpotatis för Hallqvist.

I den 83:e minuten har Ullared sin farligaste chans men Chrille lyckas peta till bollen precis innan Ullareds spelare skjuter och Hallqvist räddar.

Matchen slutar med bortaseger 0 – 1 och DIF gör en helgjuten laginsats.

I halvtid verkade det som om Svevia:s vägmästare Jesper Hallqvist, med sin yrkesrutin hade organiserat upp trafiken mot DIF-målet, för i andra halvlek var det mycket begränsad framkomlighet i mittfilen och högerfilen och  Chrilles vägbana var helt stängd.  Dessutom hade Jesper full kontroll över luftrummet i DIF:s straffområde. Delwer och Forsblad jobbade hårt matchen igenom.

Ronie och Anton gör sina bästa matcher på länge. Jimmys rutin och Daniels slit

gör att DIF hela tiden är farliga framåt. 

 

Dagens DIF-lag:

 

Hallqvist,

Chrille, Fritzson, Järsenholt, Pontus,

Anton (85), Delwer, Forsblad (90), Ronie,

Jimmy, Daniel

 

Avb: Jakob, Benjamin (85), Isak (90), Linus, Uros, Axel H, Viktor B

 

A-Lag
Med Jimmy i laget fick DIF en välbehövlig injektion!
2016-06-12 13:17, A-Lag

 

Efter tre mållösa matcher framåt lossnade det äntligen för DIF. En stor anledning till detta var att Jimmy Arnesson åter var med från start.

Matchen mot Helsingborgs Akademi slutade med hemmaseger 2 – 0 inför

255 åskådare. Redan efter 4 minuter hade Jimmy ett skott precis över HIF-målet.

3 minuter senare slog Björn en farlig frispark som var nära att resultera. Helsingborg är ett lag som vårdar sitt passningsspel och man satte Hallqvist på 

prov flera gånger i första halvlek men Dalstorp stod upp på ett bra sätt. Båda lagen skapade ett par hörnor vardera men någon riktigt vass chans uppstod inte förrän i slutminuten, då Hallqvist räddar ett närskott.

En första halvlek som var trevlig att titta på trots att inga mål gjordes.

Bara 2 minuter in i andra halvlek skarvnickar Jimmy en utspark från Hallqvist

som friställer Johan. Från en lite snäv vinkel skjuter Johan, men HIF-målvakten räddar, på returen skjuter Johan igen. Även denna gång klarar målvakten.

5 minuter in i halvleken har Helsingborg ett bra anfall men det hårda skottet klarar Hallqvist.

Efter en hörna har DIF en bra chans när Daniel lyfter in en boll som Fritzson

skarvar till Jimmy. Men skottet räddas av HIF-målvakten.

I den 56:e minuten är så äntligen DIF:s måltorka över.  Jimmy får ett bra läge med sin vänsterfot och trycker till. Bollen borrar sig stenhårt in i målvaktens bortre burgavel. Stort jubel på hemmaläktaren. 

Bara två minuter senare har Daniel ett skott i ribbans överkant. Matchen står och väger. HIF är ute efter ett kvitteringsmål men DIF:s försvar är mycket stabilt med Hallqvist som säker sista utpost och Mattias Järsenholt som en riktig klippa. Har nog aldrig sett Järsen göra en bättre match. Matchuret tickar långsamt mot full tid och i den 90:e minuten kommer DIF i en kontring. Anton Delwer rundar målvakten och rullar in bollen mot tomt mål, men en Helsingborgsförsvarare hinner upp bollen. Anton vill verkligen ha in bollen så han vinner ett motlägg mot HIF:aren och bollen går i mål. Hemmapubliken får på nytt jubla och matchen är avgjord.

Tre välbehövliga poäng är bärgade. Jimmy har en stor förtjänst i segern inte bara genom målet utan även i spelet. Det kändes även som att övriga spelare höjde sig, tack vare Jimmys medverkan.

 

Dagens DIF-lag:

Hallqvist,

Chrille, Fritzson, Järsenholt, Pontus

Daniel, Björn, Delwer, Ronie(87)

Johan, Jimmy(76)

 

Avb: Thorbjörn, Linus(76), Tobbe(87), Benjamin, Uros

 

 

Nyheter från vår verksamhet
P16/Juniorlag, 06/07 22:07 
A-Lag, 03/07 09:47 
A-Lag, 26/06 09:37 
A-Lag, 18/06 21:21