A-Lag
Dalstorps IF:s A-lag spelar i Div 2 Västra Götaland 2017. Laget har på kort tid avancerat från Div 5 till Div och i år kvalade vi kvar oss i Division 2 Laget tränas av Robert Björk och Morgan Örn. Goran Bradasic är assisterande och håller i Utvecklingslaget.
Klubbens hemmaarena heter Dalshov och har genomgått stora förändringar senaste åren. Ny arena med konstgräs har byggts och "klubbstugan" byggts till och renoverats med bland annat ett helt nytt gym och nytt kök.
1-0 vinst mot Lindome 👌
2017-06-27 23:12
Matchhjälten Hampus Gustavsson 👍
Hampus Gustavsson blev matchjälte genom att nicka in matchens enda mål i den 75:e minuten. På nåt underligt sätt hittar vi just nu alla möjliga vägar till vinst.
Första halvlek är jämn där vi har några mer målchanser än Lindome. Men Lindome får den klaraste då deras duktige Robin Eriksson vänder bort vårat försvar och får ett friläge. Hallqvist kommer som vanligt ut bra och räddar. Lid är sedan med på returen och kan nicka undan till hörna. Annars är det vi som har många bra skott som deras målvakt får göra bra räddningar på.
Andra halvlek blir det mycket kamp där det inte blir något ordnat spel från nåt av lagen. Spelet böljar fram och tillbaka med mycket felbeslut.
Skönt då att vi i den 75:e minuten kan avgöra matchen. Vi skapar ett 2 mot 1 läge på kanten efter en offensiv frispark. Järsenholt får till ett bra inlägg där Hampus nickskarvar bollen över målvakten. 1-0👍. 
Som vanligt blir det nervöst i slutet. Men återigen är vi stabila i försvarspelet och det vi släpper igenom tar Hallqvist säkert hand om. 

Spelmässigt gör vi en ok första halvlek och skapar även en del framåt. Andra halvlek blir mer hafsig med mer felbeslut. Lindome gör det svårt för oss i andra halvlek och vi har problem att hitta ytor bakom deras backlinje. 
Försvarsmässigt har vi problem med presspelet i första halvlek. Vi får springa mycket i onödan. Trots det löser vi det oftast tillslut tack vare hårt jobb. Andra halvlek sätter vi pressen bättre och Lindome får lyfta längre bollar. Sammantaget har vi ett väl fungerande försvarspel där vi idag håller nollan mot seriens bästa anfall. Jävligt bra gjort👍.
En match kvar innan sommaruppehållet. Borta mot Tenhult på Lördag. Har varit ett otroligt tufft schema sista tre veckorna med 2 till 3 matcher /vecka. Ibland har vi inte varit mer än 12 st på träningarna på grund av skador. Har varit svårt att hitta någon rytm i träningarna  då oftast flera av tilltänkta startspelare varit tveksamma till match och ej tränat sista träningen innan match. Men på något sätt har killarna ändå hittat kraft när matchen väl är igång oavsett vem som startar. Dom som är reserver stöttar dom som spelar vilket är härligt att se. Utvecklingen den här gruppen gjort är otrolig så här långt👌. 
Hoppas vi kan mobilisera kraft till matchen på Lördag och avsluta bra sista matchen innan sommaruppehållet. Då kan vi få en intressant höst 👍. 

Matchfakta: Dalstorp- Lindome (0-0)1-0
1-0 (75) Hampus Gustavsson (Mattias Järsenholt)
Gult kort: Hampus Gustavsson 
Publik:344

/Coacherna 

Tränarnas tankar inför Lindome
2017-06-25 21:34

Nu har vi spelat halva serien och på tisdag börjar returmötena. 

Denna gång möter vi Lindome på Hovet med ändrad matchstart. OBS! 19:30

Det har ju hittills onekligen gått bra med poängskörden, trots det ser vi att killarna i laget har mer att ge. Potentialen finns, det tar bara lite tid att få den rutin och kyla som behövs för att höja sin lägstanivå och därigenom spela jämnare och mer stabilt längre sekvenser i matcherna. Dessutom skall tilläggas att vi inte haft hela truppen i träning samtidigt under hela året. Det har alltid varit någon skadad, bortrest eller liknande och senast mot Ullared räknade vi ihop det till att 5-6 starkt konkurrerande spelare till startelvan ej var tillgängliga. Det visar på bredd i truppen och dessutom fick John Rosell, 16 år, åka med som sjunde ersättare och känna på atmosfären.

Vi har revansch att kräva mot Lindome då vi förlorade den tidiga vårmatchen mot dem och den ska vi ta. Det krävs (som alltid) hårt jobb, full koncentration och ett gemensamt jobb på plan för att det ska gå bra!!

Välkomna till Dalshov på tisdag 27/6 för att se det gul/svarta maskineriet ånga på.

OBS!! Missa inte den ändrade matchstarten som är kl.19:30

//Robban & Mojje
Serieledning!
2017-06-23 00:37
Skön bild👍.
Vi får fira midsommar som serieledare. Detta efter ett sent inslaget mål i Ullared.
Vi börjar matchen på ett strålande sätt och har 4 riktigt bra målchanser första 20 min. Där våra snabba offensiva pjäser gör stora hål i Ullareds försvaret. Tyvärr får vi inte utdelning och Ullared kan lyfta upp spelet och vi får svårare att skapa chanser. Försvarsmässigt har vi koll på dom få Ullareds attackerna som kommer. I början av andra halvlek får vi utdelning på en av våra många hörnor. Björn slår en perfekt hörna där Hampus möter med skallen och nickar otagbart in 0-1 i minut 58. Ullared replikerar snabbt där en Ullareds spelare lite väl enkelt kommer runt på kanten och slår ett bra inlägg där en Ullareds spelare vinklar bollen förbi Hallqvist i målet. 1-1 bara en minut efter ledningsmålet. 
Vi trycker sedan på för att åter ta ledningen. Vi har mycket boll , men Ullared backar hem och gör det svårt för oss. Tills minut 89 då Benji slår ett inlägg på bortre delen av straffområdet. Där kommer Hampus och även Ullareds målvakt. Hampus är först på bollen och målis blir tvungen att riva ner Hampus. Domaren blåser straff. Straffen sätter Björn säkert i mål. 1-2 i 90:e minuten. Det är så matcher ska avgöras👍.

Tycker vi vinner rättvist även om vi har lite flyt i slutet. Återigen gör vi det bra försvarsmässigt och ligger för det mesta rätt i våra positioner. 
Anfallsmässigt gör vi det riktigt bra första 20 min där jag tycker vi borde avgjort matchen. 

Det skall också sägas att vi saknar 6 st inför dagens match. Ändå lyckas vi vinna. Tyder på att vi har en bred trupp där alla i hela truppen är viktiga för att detta ska bli bra. 

Två matcher kvar innan vi tar sommarledigt. Först hemma mot Lindome på Tisdag och sedan Tenhult borta på Lördagen. Några poäng till där och  vi kan få en intressant höst!

Matchfakta: Ullared -Dalstorp (0-0) 1-2
0-1 (58) Hampus Gustavsson  (Björn Arnesson ) 1-1 (59) 1-2 (90) straff Björn Arnesson 
Gult kort: Hampus Gustavsson 

/Coacherna 
Tränarnas tankar inför Ullared.
2017-06-21 07:00

Imorgon torsdag möter vi Ullared på bortaplan och är sugna på revansch sedan förlusten senast. En förlust som var tung då Sävedalen gjorde 0-1 i 93:e minuten. Tyvärr drabbades vi av en del skador i den matchen och fick avsluta med 10 man den sista kvarten. Killarna slet hårt och krigade på så vi har endast haft lite underhållsträning i veckan, men är redo för match igen...

Ullared kämpar på i botten, men vi har sagt det innan och säger det igen: Det finns inga lätta matcher. Vi måste ta jobbet varje match, ha full koncentration på det vi ska göra och jobba tillsammans. Gör vi detta så blir det svårt för Ullared och vi är tillbaka i vinnarspåret igen!!


//Robban & Mojje

Tung förlust i toppmötet!
2017-06-18 01:57
Björn Arnesson in action.
Det blev en rafflande tillställning på hovet denna lördags eftermiddag. Tyvärr drog Sävedalen det längsta strået och avgjorde i tredje tilläggsminuten. Sävedalen gick därmed upp i delad serieledning ihop med oss.
Sävedalen började matchen bäst och trycker tillbaks oss rätt rejält första 10 min utan att skapa några heta chanser. Vi jämnar ut spelet och efter första halvlek är ställningen 0-0. En halvlek med få målchanser. Sävedalen har ett jätteläge efter ca 20 min där Sävedalen spelaren vänder bort våran försvarare och skapar sig ett friläge. Hallqvist kommer ut bra och räddar. Strax efter det slår Anton en bra frispark. Målvakten räddar, men lämnar retur som Järsenholt är sånär att slå in. Järsenholt tvingas sedan bryta efter en duell med en sävedalen spelare.
Andra halvlek blir kaotisk där en efter en av våra spelare  tvingas av planen på grund av skador. Först Forsblad. Sedan Anton. Efter 62 min hade vi redan averkat våra tre byten.
Så när Felix tvingas utgå efter en bristning i minut 75 såg det tungt ut. Vi gör det fantastiskt bra med en man mindre sista  15 min. Men i tredje övertidsminuten nickar en Sävedalen spelare bollen I mål efter ett inlägg. Ridå ner och 0-1.
Vi ledare är förbannat stolta över hur vi genomför matchen. Trots många ändringar där vi hamnar på ovana positioner löser vi det fantastiskt bra och är nära att få med oss en poäng efter en jämn match.
Vi möter ett väldigt bra Sävedalen som garanterat kommer göra upp om seriesegern när vi närmar oss Oktober.
Närmast väntar Ullared dagen innan midsommar. 
Matchfakta: Dalstorp-Sävedalen  (0-0)0-1
0-1 (93)
Gultkort : Sebastian Forsblad, Björn Arnesson 
Publik : 372

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 27/6 19:30
1 - 0  
Tor 22/6 19:00
1 - 2  
Mån 19/6 19:00
4 - 1  
Lör 17/6 15:00
0 - 1  
Ons 14/6 19:00
0 - 1  
Mån 12/6 19:00
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Träning, Dalshov, 29/06 17:30
Träning, Dalshov, 30/06 17:30
Match, Kabevallen, 01/07 14:00
Träning, Dalshov, 04/07 17:30
Träning, Dalshov, 06/07 17:30
Träning, Dalshov, 11/07 17:30
Nyheter från föreningen
Dalstorps Idrottsförening, 25/06 21:41 
Dalstorps Idrottsförening, 24/05 13:03 
Dalstorps Idrottsförening, 16/05 21:37 
Dalstorps Idrottsförening, 15/05 16:32 
Dalstorps Idrottsförening, 09/05 17:34 
Dalstorps Idrottsförening, 09/05 14:54