A-Lag
Dalstorps IF:s A-lag spelar i Div 2 Västra Götaland 2017. Laget har på kort tid avancerat från Div 5 till Div och i år kvalade vi kvar oss i Division 2 Laget tränas av Robert Björk och Morgan Örn. Goran Bradasic är assisterande och håller i Utvecklingslaget.
Klubbens hemmaarena heter Dalshov och har genomgått stora förändringar senaste åren. Ny arena med konstgräs har byggts och "klubbstugan" byggts till och renoverats med bland annat ett helt nytt gym och nytt kök.
Förlust i toppmatchen!
2017-09-23 18:03
Crille dagens målskytt!
Tvååker drog det längsta strået idag och vann med 1-2.
Matchen började lite trevande där inga av lagen vill blotta sig bakåt. Efter ett tag tog Tvååker tag i det och med sitt långa raka spel fick vi problem med deras tunga forwards. 0-1 kommer i mitten av halvleken efter ett inspel från kanten där en Tvååker spelare drar till på halvvolley otagbart för Hallqvist i målet. Första halvlek är inte bra från vår sida. Vi har för lite rörelse och energi och vi blir lättlästa i vårt anfallsspel. Ställningen är 0-1 i paus.
I paus pratade vi om att släppa på tyglarna och få bort ängsligheten. Tycker att vi lyckades bra i andra där vi vågade mer och attityden till att vilja delta blev bättre. Den bästa kvitteringschansen får Eric som efter en långboll får ner bollen perfekt i steget. Tyvärr smiter avslutet precis utanför stolpen. I slutet chansar vi med en 3 backslinje, men det tar inte många minuter innan en Tvååker spelare rinner i genom och sätter 0-2. 
Vi får in en reducering på övertid efter en frispark där Forsblad hittar Lid som i sin tur nickar ner bollen till en fri Crille som sätter 1-2. Tyvärr återstår det bara sekunder av matchen och vi hinner inte få till nån het kvitteringschans. Tvååker vinner ändå rättvist. Dom är bättre i första halvlek och vi är bättre i andra halvlek. Men chansmässigt har dom några mer farliga målchanser än oss.
Vi halkar ner till en fjärdeplats, men det är jämt i toppen. Fyra lag inom en poäng. 3 omgångar återstår.
Närmast Ullared hemma nästa Lördag.

Matchfakta: Dalstorp - Tvååker  (0-1)1-2
0-1 (23) 0-2 (88) 1-2 Cristian Magnusson(Viktor Lid)
Gult kort: Björn Arnesson 
Publik: 410

/Coacherna 
Tränarnas tankar inför Tvååker
2017-09-22 09:48

Efter två bortamatcher i rad är det äntligen dags att visa upp oss på hemmaplan igen. Vi gjorde en fantastisk match mot Hittarp förra helgen och vann stort, dessutom vann U-laget sin seriefinal mot Skene i måndags med hela 3-7 och säkrade därmed seriesegern med två matcher kvar. Starkt gjort och det är resultatet av att vi har en bred trupp med hård konkurrens som vi även märker av i denna match mot tabelltrean Tvååker.

Vi har alla förutom Mattias Järsenholt i träning och det innebär att vi har en oerhörd stark startelva samt sju heta ersättare. Förutom det så är inte Abbas Mohammad tillgänglig pga sjukdom tidigare i veckan. Gott flyt, bra stämning i truppen samt grymma träningar gör att vi ser fram emot matchen med en härlig känsla i kroppen, det är bara att njuta och ha kul hela säsongen ut, vi vet att vi är starka hemma på Dalshov! 


Välkomna till Hovet imorgon lördag 15:00


// Robban & Mojje

Hittarp - Dalstorp 1-4
2017-09-16 15:47
Glada killar efter 3-1målet.
Äntligen blev det seger när vi besökte Skåne för tredje gången i år.
Efter årets bästa match blev det vinst med 4-1 mot Hittarp.
Äntligen klarar vi att hålla spelet uppe i 90 min. Vi tog tag i det direkt och skapar chans på chans. Tyvärr får vi inte in bollen och det blir inga mål i första halvleken.
När sedan Hittarp tar ledningen tidigt i den andra så kändes det tungt. Men då tar vi fram våran moral och fullständigt kör över Hittarp med 4 mål. 1-1 i 60:e minuten genom Anton efter en nickskarv av Johan där Anton på volley rakar in bollen. Endast 3 min senare drar Andreas till med  en riktigt möschare från ca 30m. Bollen tar i ribban och ut. Där kommer Johan och slår in returen 1-2.  I match minut 77  ger sig Crille iväg på en soloraid där han lurar tre Hittarp spelare innan han behärskat placerar in 1-3. Efter det känns Hittarp uppgivet och vi får många omställningslägen. Eric gör sedan 1-4 i slutet där han lurar sin back och får på ett kanonskott. Målvakten hinner knappt reagera.
Sammanfattningsvis en kanoninsats från första till sista minut. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt.
Bra för självförtroende att göra 4 mål. 
Närmast väntar Tvååker hemma.

Matchfakta: Hittarp-Dalstorp (0-0)1-4
1-0 (49) 1-1 (61) Anton Johansson  (Johan Einarsson)  1-2 (64) Johan Einarsson 1-3(77) Cristian Magnusson (Benjamin Larsson) 1-4 (82)Eric Axengren (Adam Josefsson)
Gula kort: -
Publik: 200 varav 30 Dalstorpare.

/Coacherna 
Referat: IS Halmia - Dalstorps IF
Förlust på Örjans vall!
2017-09-09 07:42
Halmia gick segrande ur denna underhållande match på ett blött Örjans vall. Det hade regnat konstant i sex timmar i Halmstad under dagen, men lagom till matchstart höll det upp och planen höll förvånansvärt bra. Åskådarna fick se en sprakande inledning där Halmias nykomponerade trebackslinje hade stora bekymmer. Redan efter 3 min kommer  Crille igenom i ett friläge.  Han försöker chippa över målvakten, men tyvärr går bollen nån centimeter utanför. Vi fortsätter trumma på och i 11:e minuten får Andreas till ett bra inlägg där Crille möter med pannan och språngnickar in 0-1 i bortre burgaveln. Tyvärr kvitterar Halmia endast 2 min senare. Ett väl avvägt inlägg når matchens  bästa spelare Vuk som behärskat på volley stöter in bollen i mål. Efter målet är det Halmia som får en rejäl boost och spelar otroligt bra. Vi har svårt att stoppa upp deras fart. 2-1 Kommer i den 17:e matchminuten efter en snabbomställning där vi har svårt att hänga med. Det är även bud på fler mål efter det. I slutet på halvleken kommer vi tillbaka och i den allra sista sekunderna av halvleken får vi en dubbelchans. Björn får till ett bra inlägg efter en hörna där Fritzson kommer upp perfekt och nickar, men målvakten gör en kanonräddning. Returen går rakt ut till Johan som har öppet mål. Tyvärr lyckas Johan få bollen över.

Andra halvleken blir mer tillknäppt där Halmia backar hem och vi tillåts trycka på och äga mer boll. Den stora kvitteringschansen får vi redan i inledningen. Johan kommer runt på kanten och serverar Eric ett bra inlägg. Tyvärr smiter Erics nick en bit utanför. 
När sedan Halmia gör 3-1 i mitten av halvleken ser det mörkt ut. Vi försöker ändå få in en reducering. Vi kommer till mycket skott där Halmianerna offrar sig och lyckas för det mesta blockera våra avslut.
Matchen slutar 3-1 där Halmia vinner rättvist i en bra Div 2 match.
Sammanfattningsvis är vårat anfallsspel bra där vi skapar 7 riktigt heta målchanser under matchen. Vi borde gjort något mer mål.
När det gäller försvarsspelet hade  vi problem att komma in i press på dom och fick jaga mycket boll. Framförallt i den första halvleken. 
Tycker ändå vi står upp bra mot ett Halmia som har seriens bästa offensiv.

Närmast väntar ytterligare en svår bortamatch då vi ska till skåne och möta Hittarp. 

Matchfakta: Halmia-Dalstorp (2-1)3-1
0-1(11) Cristian Magnusson (Andreas Dahlqvist) 1-1 (13) 2-1 (17) 3-1 (66)

Gult kort: Tommy Bohman 

Publik: 404

/Coacherna Tränarnas tankar inför Halmia!
2017-09-07 12:06

Imorgon fredag åker vi till allsvenska Örjans Vall för att spela mot Halmia. Det blir en match i elljus då den börjar kl.19:00 mot det målrikaste laget i serien. Halmia har visat sig vara riktigt bra hemma, men inte lyckats lika bra på bortaplan. Dock vann de stort senast mot Tenhult med 2-7. Givetvis ska vi se upp med Vuk Lugonjic som leder skytteligan med 16 gjorda mål, men de har även ett par killar till som gjort en del mål, Isak Petterson (11) och Ronny Sabo (9) t.ex.

De ska å andra sidan komma förbi vår täta defensiv och har vi rätt inställning som vi brukar, gör jobbet tillsammans och tror på oss själva så kommer det bli svårt för dem. Vi kommer till start med nästan samma startelva som senast. Nu i slutet gäller det  att prestera både på träning och match, det är dagsformen som avgör vilka som spelar. Ett glädjande besked är att även Adam Josefsson åker med som ersättare efter en lång skadeperiod.


// Robban & Mojje

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/9 15:00
Mån 18/9 20:00
3 - 7  
Lör 16/9 13:00
1 - 4  
Fre 8/9 19:00
3 - 1  
Mån 4/9 19:00
5 - 0  
Lör 2/9 15:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Dalstorps Idrottsförening, 27/08 22:05 
Dalstorps Idrottsförening, 17/07 14:48 
Dalstorps Idrottsförening, 25/06 21:41 
Dalstorps Idrottsförening, 24/05 13:03 
Dalstorps Idrottsförening, 16/05 21:37 
Dalstorps Idrottsförening, 15/05 16:32